bannerbezlogotipa-1570791367.jpg

22. 02. 2020. 10:00 - 12:00 UDP - Udruga "Dobra priča", Lisac 5, Klana Djeca predškolske i školske dobi s roditeljima PG - Posebna grupa

Životinje - naši prijatelji i učitelji (radionica) - Tamara Sremec i Jasmina Kardoš

Obavezna najava na: udruga.dp@gmail.com ili 098 464 755

Životinje su pratitelji u ljudskim životima od najranijih dana i naš se odnos kroz povijest mijenjao. Unazad pola stoljeća počinje se razvijati i istraživati područje pozitivnog utjecaja životinja na psihičko zdravlje čovjeka. U novije vrijeme razvija se i područje uključivanja životinja u programe poboljšanja kvalitete života i terapijske procese jer interakcija između čovjeka i životinja povoljno djeluje na psihičko zdravlje čovjeka a naročito djece.  Uključivanje životinja u edukativni ili terapijski proces u radu s djecom pomaže razvoju odgovornosti, samopouzdanja, socijalnih vještina, emocionalne samoregulacije, kontroli impulzivnosti te potiče na vježbanje i igru. Tijekom radionice sudionici će iskustveno doživjeti pozitivne učinke interakcije s terapijskim psom i konjem.


VAŽNA OBAVIJEST: Došlo je do promjene u terminu održavanja aktivnosti. Radionica će se održati tjedan dana ranije, odnosno u subotu, 15. veljače od 10 do 12 sati.