rijekapsihologije2019-bannerbezloga-1547805207.jpg

Za one koji žele znati (više o psihologiji i značajnim psiholozima) – ANNA FREUD

 Za one koji žele znati (više o psihologiji i značajnim psiholozima) – ANNA FREUD

Ako ste mislili kako je Sigmund Freud jedini poznati psiholog iz obitelji Freud, gadno se varate! Anna Freud, Sigmundova kćer, također se bavila psihologijom. Točnije, smatra se jednom od osnivačica psihoanalitičke teorije za djecu!

Utjecaji očeve psihoanalize vidljivi su kroz cijeli Annin život, počevši s davnom 1918. kada je otac upravo na njoj provodio svoje analize, pa dalje kroz cijeli njezin život, tijekom kojeg je na različite načine pridonosila daljnjem razvoju psihoanalize. Anna je bila profesorica, a u radu s djecom očev je pristup dodatno postrožila, jasno naglašavajući kako se djeca razvijaju tijekom različitih razvojnih faza. Njezin se daljnji razvoj u području psihologije sve više razlikovao od psihoanalitičkih temelja koje je postavio njezin otac. Dok je njega posebno zanimao id, Annu je najviše intrigirao ego te njegova uloga u životu čovjeka. Freud je svakako imao dostojnu nasljednicu.

Detaljnije informacije o Anninu životu i radu pronaći ćete na linku https://www.verywell.com/anna-freud-biography-1895-1982-2795536.