bannerbezlogotipa-1570791367.jpg

20. 02. 2020. 10:00 - 16:00 STEPRI - Znanstveno tehnologijski park Step Ri, Radmile Matejčić 10, Rijeka Poduzetnici PG - Posebna grupa

9. konferencija `Psihologija za gospodarstvenike`

Obavezna najava na: psiholoziPGZ@gmail.com

Mindfulness na radnom mjestu (interaktivno predavanje) - Tijana Debelić
Isprobajte ovaj test: mjerite vrijeme od 30 sekundi i brojite koliko različitih misli, briga ili zadataka pluta u vašem umu. Vjerojatno ćete biti zaprepašteni brojem. Razlog se krije u današnjem načinu života. Naši dani sve češće izgledaju kao dugačak popis obaveza, a stisnuti rokovima, najčešće potpuno nesvjesno, jurcamo okolo kao da smo na autopilotu. Rezultat je stalna i intenzivna mentalna iscrpljenost. Mindfulness je upravo suprotno stanje: biti svjesni onoga što se događa u sadašnjem trenutku. Sve je veći trend među vodećim tvrtkama da svojim zaposlenicima nude mindfulness treninge kao pomoć u rješavanju stresa, poboljšanju komunikacijskih vještina i obuku za rješavanje sukoba. Saznajte kako inkorporirati vježbe mindfulnessa u rutinu vašeg radnog mjesta, za manje stresan dan.

Kompanijski narativ - koju priču pričaš? (predavanje) - Nataša Ivanković
Znate li da je 60% spremnosti ljudi da preporuče, rade za ili investiraju u neku kompaniju vođeno njihovom predodžbom kompanije, a 40% predodžbom proizvoda? Znate li da kompanije sa snažnim narativom imaju bolji ugled, motiviranije zaposlenike, lakše privlače i zadržavaju kvalitetan kadar te ostvaruju veći prihod? Znate li da su u periodima krize kompanijama s boljim ugledom investitori spremniji “progledati kroz prste”? Poznato je da bolje pamtimo činjenice prezentirane u obliku narativa, no što je to kompanijski narativ (i kako se razlikuje od storytellinga)? Kako kreirati moćan strateški narativ i narativ za promjenu? Kako pridobiti zaposlenike da ga koriste? U ovom predavanju saznajte sve o neiskorištenom potencijalu kompanijskog narativa.

Važnost kvalitetnog mentorstva u organizaciji – imate li ga? (predavanje) - Martina Ožanić Jukić
Mentorstvo je jedna od metoda osposobljavanja novog zaposlenika. Svrha je što prije i učinkovito osposobiti novu osobu za samostalan rad i korištenje svog punog potencijala. Tvrtka koja drži do sebe, do kvalitete pružanja usluga ili proizvoda, kojoj je važno imati kompetentne i motivirane zaposlenike, trebala bi imati sustav mentorstva. To je odlična metoda za profesionalni rast i razvoj mentora i zaposlenika, što i je krajnji cilj procesa, a utječe i na organizacijsku kulturu. U našoj tvrtki AITAC (projektiranje luksuznih kruzera i jahti, konzultantske usluge), veliki broj inženjera kvalitetni su mentori, nesebično dijele svoje vrijeme, energiju i znanje. Na predavanju ću dati odgovore na pitanja o mentorstvu. Sudionici će moći razmijeniti ideje iz prakse.

Prikaz kolaborativnog istraživanja odnosa pojedinca prema sustavu (predavanje) - Ani Cvjetović, Anamaria Blažić
U svom smo radu primijenile metodu kolaborativnog istraživanja u kojem sudionici (studenti psihoterapije u Školi za kibernetiku i sistemsku terapiju) i istraživači u zajedničkom kreiranju ishoda konverzacije pronalaze nove ideje koje se zatim provjeravaju i testiraju u organizacijskom kontekstu sudionika. Zanimalo nas je kako nova iskustva i znanja o različitim sustavima kojima sudionici istraživanja pripadaju utječu na promjenu perspektive bespomoćnosti ili nemogućnosti aktivnog djelovanja unutar sustava. Rezultati koje smo dobili u devetomjesečnom periodu praćenja sudionika u odnosu na primjenu novih ideja, ukazuju na prednosti uvođenja kolaborativnog dijaloga kao modela za kreiranje sustava u kojem će se pojedinac osjećati kao njegov aktivni i kreativni resurs.

Razvoj karijere – izazov za zaposlenike, ali i za poslodavce (predavanje) - Hrvoje Gligora
Promjene u vrstama poslova, načinima rada i komuniciranju, razvoj tehnologija, te istovremeni "ulazak novih generacija" u svijet rada samo su neki od izazova s kojima se suočavamo u našoj karijeri. Koliko nam to predstavlja izazov, a koliko je izazov poslodavcu koji želi zadržati svoje zaposlenike? Izlaganje daje neke odgovore na pitanja kako razvijati karijeru, kako zaposlenicima, tako i poslodavcima.