bannerbezlogotipa-1570791367.jpg

20. 02. 2020. 10:00 - 16:00 STEPRI - Znanstveno tehnologijski park Step Ri, Radmile Matejčić 10, Rijeka Poduzetnici PG - Posebna grupa

9. konferencija `Psihologija za gospodarstvenike`

Obavezna najava na: psiholoziPGZ@gmail.com

Upravljanje promjenama: ljudska strana promjene (predavanje) - Sanjin Linić
Promjena je život. Stagnacija – to je smrt! Tempo promjena u modernom poslovanju već je sada iznimno brz, a nema znakova usporavanja na vidiku. Velike, možemo reći paradigmatske, promjene čuče iza svakog ugla i nemoguće je prognozirati koja će sljedeća uzdrmati pojedinu industriju. Promjene u tehnologiji, navikama kupaca, stilovima upravljanja, željama i potrebama zaposlenika samo su neke od njih. Sam ekonomski opstanak pojedine kompanije uskoro će ovisiti prvenstveno o sposobnosti nošenja s promjenama, a želite li učinkovito upravljati promjenama morate razumjeti ljudsku stranu promjene.

Korak dalje: feedback 360° - razvojni alat (interaktivno predavanje) - Nina Gotal Škacan
Korak dalje Feedback 360⁰ alat je za upravljanje promjenom i razvojem pojedinaca kojim se procjenjuju razvijenost i zastupljenost određenih ponašanja kod zaposlenika na svim organizacijskim razinama. Ovaj alat implementira se u timovima i kompanijama kako bi se dobio što je moguće objektivniji uvid u područja/potrebe za promjenom i razvojem pojedinaca. Fokus je na ponašanjima pojedinca u poslovnom kontekstu i za razliku od klasične povratne informacije „jedan na jedan“ kada pojedinac dobiva feedback od jedne osobe, F360° daje pogled iz više perspektiva. Na predavanju polaznici će se upoznati s osnovnim konceptima F360° alata i načinom njegove primjene. Uz to, moći će vidjeti kako izgleda proces implementacije, na što treba obratiti pažnju i koji su koraci koji slijede nakon primjene.

Zašto volimo kupovati, a mrzimo kad nam se prodaje? (interaktivno predavanje) - Alen Marot
U današnje vrijeme se skoro na svakom radnom mjestu od nas očekuje da nešto prodajemo. No, zbog toga kako se obično prodaje to je postalo strašno odbojno zanimanje i dio posla. Uglavnom je razlog tome prevladavajući pristup prodaji koji smatra da je svatko potencijalni kupac i da prodavač svojom vještinom treba uvjeriti kupce da im nešto treba. Zato se prodaja svela na guranje, manipulaciju, uvjeravanje i "uvaljivanje". Iako neki u tome uživaju, za većinu prodavača, ali i kupaca, to je postao vrlo mučan doživljaj. Srećom, prodaji je moguće i nužno pristupiti na drugi način.

Pohvala, kritika ili možda oboje? (radionica) - Barbara Marot

Kada pitate zaposlenike kako znaju da dobro rade svoj posao najčešći odgovor koji ćete dobiti je: ”Nitko se ne žali.” S druge strane kada pitate njihove nadređene koliko često pohvale svoje zaposlenike za dobro obavljen posao dobivate začuđeni pogled: ”Pa za to su plaćeni!” Međutim, i u situacijama kada loše rade zaposlenici u pravilu ne dobivaju povratnu informaciju ili je ne dobivaju na sustavan način. Rukovoditelji se često izbjegavaju zamjeriti svojim donedavnim kolegama i izbjegavaju ih kritizirati sve dok im već nije svega dosta ili su loše volje pa se na njih ”istresu”. Davanje povratne informacije koja će održati motivaciju i razviti kompetencije kod suradnika vještina je kojom vladaju najuspješniji rukovoditelji, a osnovna pravila možete saznati na ovoj radionici.

Kako odabrati najprikladnijeg kandidata za posao (interaktivno predavanje) - Natalija Marković
Na svakom pojedinom radnom mjestu postoji niz čimbenika koji utječu na postizanje učinkovitosti i kvalitete. Odabir kadrova se provodi radi postizanja bolje usklađenosti zahtjeva posla i uvjeta u kojima se posao obavlja, s jedne strane, i kompetencija radnika, s druge strane. Hrvatski zavod za zapošljavanje poslodavcima pruža uslugu profesionalne selekcije za zapošljavanje u svrhu dobivanja kvalitetnih i pouzdanih informacija o kandidatima za zapošljavanje i preporuka kandidata koji najbolje udovoljavaju zahtjevima poslodavca temeljem psihologijskih metoda provjerene vrijednosti. Uslugom profesionalne selekcije kandidata osiguravaju se kvalitetni zaposlenici i štedi se vrijeme potrebno za odabir novog radnika.