bannerbezlogotipa-1570791367.jpg

Novosti

Kako biti dobar prema sebi u doba krize?

Kako biti dobar prema sebi u doba krize?
Otkad je svijet zahvatila pandemija korona virusa, ljudi kao da su preko noći ubačeni u neki paralelni svemir u kojem ništa nije kao prije i u kojem ne možemo funkcionirati kao ranije.

Hvala i vidimo se dogodine!

Hvala i vidimo se dogodine!
Iza nas je još jedna Rijeka psihologije, a stiglo je vrijeme i da se zahvalimo svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji manifestacije.

U humanitarnoj akciji prikupljen rekordan iznos

U humanitarnoj akciji prikupljen rekordan iznos
U moru informacija o pandemiji, Rijeka psihologije donosi malo sunca, odnosno dobrih vijesti. Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je u sklopu ovogodišnje humanitarne akcije prikupljeno 16.226,00 kn za Podcentar predškolskog odgoja „Maestral“ za nabavu opreme za rad s djecom s teškoćama iz spektra autizma.

SUBOTA, 22. veljače 2020.

SUBOTA, 22. veljače 2020.

Vikend program Rijeke psihologije donosi radionicu o strategijama za smanjenje izgaranja na poslu i povećanju samomotivacije. Vježbanje mindfulnessa u prirodi odgađa se za iduću subotu (29. veljače). 

Uključite se u humanitarnu akciju, posjetite prodajno-promotivne štandove Rijeke psihologije na Korzu (od 10 do 14) ili u ZTC-u (od 12 do 18 sati). Kupite rašpicu, držač za mobitel, krpicu za naočale, magnet, privjesak, blok, kemijsku i  doprinesite prikupljaju sredstva za Podcentar predškolskog odgoja „Maestral“ za nabavu opreme za rad s djecom s poremećajima iz spektra autizma. Više detalja o samoj manifestaciji i programu potražite na www.rijekapsihologije.org.


PETAK, 21. veljače 2020.

PETAK, 21. veljače 2020.

Kraj radnog tjedna donosi još zanimljivosti iz psihologije pa će tako građani danas u sklopu Rijeke psihologije moći naučiti o štetnosti perfekcionizma, holističkom pristupu u tretmanu pretilosti kod djece, transakcijskoj analizi, suradnji medicine i psihologije, partnerskim odnosima i suočavanju sa stresom. Stručnjaci/kinje koji rade s djecom i mladima moći će jačati osobne kompetencije te učiti o inkluziji djece s teškoćama. Osnovnoškolci će čuti nešto o pravima djece i o učenju, a moći će i sudjelovati u zabavnoj radionici Dar mal. Roditelje pozivamo na predavanje o utjecajima smartphone-a na djecu te na radionicu o suočavanju sa stresom.

Humanitarna akcija kojom se prikupljaju sredstva za nabavu sredstva za Podcentar predškolskog odgoja „Maestral“ nastavlja se i danas. Posjetite štand na Korzu između 10 i 14 sati ili nas potražite u Zapadnom trgovačkom centru od 16 do 20 sati. Više detalja o manifestaciji i programu potražite na www.rijekapsihologije.org


ČETVRTAK, 20. veljače 2020.

ČETVRTAK, 20. veljače 2020.

Danas pozivamo građane da u sklopu predavanja Rijeke psihologije nauče koju ulogu životinje imaju u održavanju mentalnog i tjelesnog zdravlja. Učenici će moći utvrditi svoje znanje o polaganju pismenih ispita, zamkama u učenju te se opustiti u igrama Dar mal i Escape roomu. Roditelji će moći naučiti kako zaštiti djecu od zlostavljanja i zanemarivanja te nasilja u vezama mladih te kako paziti na mentalno zdravlje srednjoškolaca. Sve građane pozivamo na zanimljiva predavanja o prvom dojmu te o odrastanju u virtualnim svjetovima. Pripremili smo i nekoliko predavanja o pružanju podrške djeci s poteškoćama u razvoju. Tugujući roditelji će u radionici pokušati pronaći podršku za sebe, a umirovljenici će moći čuti nešto više o izazovima starenja. Studenti psihologije i stručnjaci pomagačkih struka moći će učiti o tome kako biti poduzetnik te saznati o k rješenju usmjerenoj psihoterapiji i korištenju mindfulnessa u radu s korisnicima. Četvrtak će obilježiti i tradicionalna konferencija „Psihologija za gospodarstvenike“ koja će okupiti brojne stručnjake i stručnjakinje koji svakodnevno primjenjuju spoznaje iz psihologije na radnom mjestu i u različitim organizacijama.
Pozivamo sve građane i građanke da posjete prodajno-promotivni štand Rijeke psihologije na Korzu (od 10 do 14) ili u ZTC-u (od 16 do 20 sati) na kojima možete sudjelovati u humanitarnoj akciji. Više detalja o samoj manifestaciji i programu potražite na www.rijekapsihologije.org.
Izmjene u programu: Otkazano je predavanje „Joker ili koliko je društvo odgovorno za pojedinca“, a interaktivno predavanje "Podrška roditeljima tijekom prijelaza i prilagodbe u dječjem vrtiću i osnovnoj školi" koje je bilo zakazano za jučer održat će se danas u 17:30 sati.

SRIJEDA, 19. veljače 2020.

SRIJEDA, 19. veljače 2020.

U okviru Rijeke psihologije danas svoja vrata otvara Odsjek za Psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci. Svi željni učenja putem igre mogu se priključiti potrazi za gusarskim blagom, radionici Dar mal ili Pub kvizu. Otvaramo i teme koje se odnose na djecu kao što su razvoj u prvoj godini života, odgoj i nepoželjna ponašanja te kvalitetno provođenje zajedničkog vremena. Za odgojno-obrazovne djelatnike pripremili smo teme o komunikaciji s roditeljima, problemima s prehranom kod djece te socijalnoj uključenosti najmlađih. Potražite odgovore na pitanja o asertivnosti, strahu od javnog nastupa, rješavanju sukoba, mindfulnessu, anksioznost i ljubavi. Roditelji imaju priliku naučiti male tajne uspješnog učenja koje će prenijeti na svoju djecu, a nezaposlene građane ćemo pripremati za zapošljavanje. Studenti psihologije mogu iz prve ruke doznati što sve radi psiholog u vrtiću, kao i čuti prva radna iskustva psihologa u praksi u Practice caffeu. Pozivamo građane da poslušaju rezultate elaborata o stručnim suradnicima u osnovnim školama Republike Hrvatske i saznaju što im nudi priručnik „Kako preživjeti u suvremenoj džungli?“.
Uključite se u humanitarnu akciju: potražite štand Rijeke psihologije na Korzu ili u ZTC-u, kupite neki od promotivnih predmeta sa zanimljivostima iz psihologije i doprinesite opremanju Podcentra predškolskog odgoja „Maestral“. Svi detalji nalaze se na: www.rijekapsihologije.org
Izmjene u programu: Danas u 17:30 sati će se održati interaktivno predavanje „Zajednički jezik – stvaranje komunikacije s djetetom s teškoćama u razvoju“ koje je bilo zakazano za utorak , 18. veljače. Interaktivno predavanje "Podrška roditeljima tijekom prijelaza i prilagodbe u dječjem vrtiću i osnovnoj školi" koje je bilo zakazano za danas održat će se sutra (20. veljače) u 17:30 sati.

Otvorena 9. Rijeka psihologije

Otvorena 9. Rijeka psihologije
Jučer je u 18 sati u prepunoj dvorani Zajednice Talijana u Rijeci, popularnom „Circolu“, službeno otvorena deveta Rijeka psihologije. Otvorila ju je Sanda Sušanj, pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke, predstavnica generalnog pokrovitelja ovogodišnje manifestacije.

UTORAK, 18. veljače 2020.

UTORAK, 18. veljače 2020.

I danas će se u sklopu Rijeke psihologije održati velik broj zanimljivih aktivnosti. Pričat ćemo o profesionalnoj orijentaciji i pripremama za razgovor s poslodavcem. Razvedeni roditelji mogu potražiti podršku u sklopu „škole za razvedene roditelje“. Svoja vrata otvorit će Savjetovalište Smokvina i tako obilježiti 10 godina rada. Saznajte nešto više o primjeni hipnoze u pripremi trudnica za porod. Razgovarat ćemo o roditeljstvu, važnosti obitelji, skladanju odnosa, osjećajima djece te kako najmlađe zaštititi od zlostavljanja. Tijekom dana odvijat će se nekoliko aktivnosti usmjerenih na djecu s teškoćama u razvoju, njihove roditelje te učitelje. Dotaknut ćemo se i interneta i ekrana te promišljati što oni donose djeci i mladima. Za sebe će nešto pronaći i svi koje zanimaju coaching, perfekcionizam i rješavanje konflikta. Kako prestati odgađati i odugovlačiti te kako koristiti igru u radu s anksioznom i agresivnom djecom također su neka od pitanja na koja ćemo pokušati odgovoriti. Osnovnoškolci će se moći okušati u igri Dar mal, a pričat ćemo i priče. Poučavat ćemo uz pomoć priča u predavanju o psihologiji bajki te u kazališnoj predstavi „U mojoj glavi“ koju će izvesti Teatar „Tirena“.
Humanitarna akcija kojom se prikupljaju sredstva za Podcentar predškolskog odgoja „Maestral“ za nabavu opreme za rad s djecom s poremećajima iz spektra autizma nastavlja se i danas. Posjetite štand na Korzu između 10 i 14 sati ili nas potražite u Zapadnom trgovačkom centru od 16 do 20 sati. Više detalja o manifestaciji i programu potražite na www.rijekapsihologije.org

PONEDJELJAK, 17. veljače 2020.

PONEDJELJAK, 17. veljače 2020.

Našim gradom danas će po deveti put poteći Rijeka psihologije u sklopu koje će se održati preko sto aktivnosti tijekom sedam dana. U provedbu aktivnosti bit će uključeno više od 100 psihologa i nekolicina kolega srodnih struka na 69 različitih lokacija u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Službeno otvaranje manifestacije održat će se u 18 sati u dvorani Zajednice Talijana u Rijeci (Circolo) uz predavanje o emocionalnoj inteligenciji i kompetenciji. Kroz dnevne aktivnosti učit ćemo o ljubavi i granicama u odgoju djece te  njihovim osjećajima i kako im pomoći da se nose sa stresom. Pitat ćemo se i kako ostati mentalno fit, kako se opuštati te kako pronaći sreću u poslu. Saznati ćemo i postoji li veza između policajaca i psihologije.
I ove godine možete se uključiti u humanitarnu akciju kupnjom promotivnih proizvoda na štandu Rijeke psihologije koji je postavljen na Korzu od 10 do 14 sati te u Zapadnom trgovačkom centru od 16 do 20 sati. Kupite mozgalice, privjeske, držače za mobitele, rašpice i druge promo predmete sa zanimljivostima iz psihologije. Više detalja o samoj manifestaciji i programu potražite na www.rijekapsihologije.org

Najavljena deveta Rijeka psihologije

Najavljena deveta Rijeka psihologije
Danas je u Informativnom centru Grada Rijeke službeno najavljena 9. Rijeka psihologije koja će poteći našim gradom u ponedjeljak, 17. veljače, a aktivnosti će se odvijati tijekom cijelog tjedna. Manifestacija se provodi u sklopu Tjedna psihologije koji popularizira psihologiju diljem Hrvatske.

VAŽNO - izmjene u programu!

VAŽNO - izmjene u programu!
Obavještavamo vas da je došlo do nekoliko promjena u programu, pa vas molimo da obratite pažnju na to.

Kad se male ruke slože...

Kad se male ruke slože...
Ovaj su tjedan naše volonterke, studentice psihologije, bile vrijedne i izradile 250 magneta sa zanimljivostima iz psihologije!

Predstava `U mojoj glavi`

Predstava `U mojoj glavi`
Sa zadovoljstvom vas pozivamo na predstavu "U mojoj glavi" koja će se održati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u utorak, 18. veljače, s početkom u 19 sati.

Pripreme se zahuktavaju

Pripreme se zahuktavaju
Organizacijski odbor Rijeke psihologije ima pune ruke posla! Manje od mjesec dana je do početka manifestacije, a organizacijskih poslova ima poprilično puno.

Čestitka

Čestitka
Sretan Božić te sretnu i uspješnu Novu 2020. godinu želi vam organizacijski odbor Rijeke psihologije!

Produžen rok za prijave

Produžen rok za prijave
Drage kolegice i kolege, obaviještavamo vas da je rok za prijave programskih aktivnosti produžen do 15. siječnja 2020. godine.

Zadnji dan humanitarne akcije

Zadnji dan humanitarne akcije

Danas je posljednji dan humanitarne akcije Rijeke psihologije 2019. Posjetite prodajno-promotivni štand u Zapadnom trgovačkom centru i kupite mozgalice, privjeske, krpice za naočale, blokove i druge promo predmete sa zanimljivostima iz psihologije. Sudjelujte u prikupljaju sredstva za nabavu instrumenata za fonokirurgiju Zavoda za audiologiju i fonijatriju KBC Rijeka, studenti psihologije vas čekaju od 12 do 18 sati. Više detalja potražite na www.rijekapsihologije.org

Subota s Rijekom psihologije

Subota s Rijekom psihologije

Vikend program Rijeke psihologije donosi predavanja o emocionalno fokusiranoj terapiji za parove te paničnim napadima i načinima prevladavanja istih. Saznajte koji su pozitivni učinci životinja na psihičko zdravlje čovjeka i čime se bavi MENSA. Svoja vrata danas otvara Psi Qonsult i pomaže vam da odgovorite na pitanje koja je razlika između psihologa i prijatelja.
Humanitarna akcija kojom se prikupljaju sredstva za nabavu instrumenata za fonokirurgiju Zavoda za audiologiju i fonijatriju KBC Rijeka nastavlja se i danas. Posjetite štand na Korzu između 10 i 14 sati ili nas potražite u Zapadnom trgovačkom centru od 12 do 18 sati. Više detalja o manifestaciji i programu potražite na www.rijekapsihologije.org

Što nam donosi petak?

Što nam donosi petak?

Kraj radnog tjedna donosi još zanimljivosti iz psihologije te će građani danas moći naučiti što je opsesivno-kompluzivni poremećaj i koji su uzroci istog. Pričat ćemo i o primjeni transakcijske analize u kliničkoj procjeni te o tome posjeduju li hrvatski policajci mindfulness osobinu. Roditelji učenika Medicinske škole u Rijeci moći će se bolje upoznati s ulogom školskog psihologa, a sami srednjoškolci će nam pričati o psihologiji iz svoje perspektive. Za one koji vole učiti na zabavan način i danas postoji mogućnost uključivanja u pustolovnu igru Escape room.
Uključite se u humanitarnu akciju, posjetite prodajno-promotivne štandove Rijeke psihologije na Korzu (od 10 do 14) ili u ZTC-u (od 16 do 20 sati. Kupite krpicu za naočale, magnet, privjesak, blok, kemijsku, kabanicu, bojanku i  doprinesite nabavi instrumenata za fonokirurgiju Zavoda za audiologiju i fonijatriju KBC-a Rijeka. Više detalja o samoj manifestaciji i programu potražite na www.rijekapsihologije.org

I u četvrtak imamo bogat i zanimljiv program

I u četvrtak imamo bogat i zanimljiv program

Danas pozivamo građane da u sklopu predavanja Rijeke psihologije nauče kako razgovarati sa žrtvom nasilja i saznaju nešto više o kibernetici psihoterapije te o važnosti bavljenja vlastitim psihičkim zdravljem. Na znanstvenom kafiću možete poslušati rezultate istraživanja iz područja poremećaja u prehrani i zadovoljstva izgledom. Za vas smo pripremili radionice i predavanja o elektronskim medijima, izradi korisnih materijala za dječju igru, kvalitetnom provođenju vremena s djecom, volonterstvu i bajkama. Učenici će moći utvrditi svoje znanje o suočavanju sa stresom, nasilju u vezama mladih te se opustiti u Escape roomu. O kreativnim tehnikama za poticanje učenja i postavljanje ciljeva, inkluziji djece s teškoćama u redovnu školu te suočavanju sa stresom na poslu raspravljat ćemo s učiteljima. Razgovarat ćemo o pružanju podrške djeci i adolescentima s malignim bolestima, a roditelji koji su doživjeli smrt djeteta moći će pronaći podršku za sebe. Studente pozivamo na radionicu o slici tijela, a roditelje učenika nižih razreda osnovne škole na radionicu o odgojnim stilovima i ponašanjima.
Svoja vrata danas otvara Savjetovalište Smokvina, a svi građani mogu posjetiti prodajno-promotivni štand Rijeke psihologije na Korzu (od 10 do 14) ili u ZTC-u (od 16 do 20 sati) na kojima možete sudjelovati u humanitarnoj akciji. Više detalja o samoj manifestaciji i programu potražite na www.rijekapsihologije.org

U srijedu poslušajte/saznajte...

U srijedu poslušajte/saznajte...

U okviru Rijeke psihologije danas svoja vrata otvara Odsjek za Psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci, a srednjoškolci će se moći educirati i o nasilju u mladenačkim vezama te o mnemotehnikama. Svi željni učenja kroz igru mogu se priključiti Escape roomu ili Pub kvizovima te vježbati u sklopu radionice o psihološkim dobrobitima tjelesne aktivnosti. Otvaramo i teme koje se odnose na „vrtićarce“ kao što usvajanje vještine čitanja, individualiziranje programa za djecu s posebnim potrebama te uloga očeva i majki u razvoju djece. Za roditelje djece raznih uzrasta donosimo teme o sigurnosti djece te o mogućnostima i dobrobitima korištenja priča, a policijski službenici mogu poslušati predavanje o utjecaju prirode posla na psihičko zdravlje i otpornost. Potražite odgovore na pitanja može li sviranje usporiti starenje, kako reći ne i koja je uloga povratnih informacija za uspjeh u vodstvu. Saznajte što je to mindfulness, koji su izazovi i snage braka i partnerstva u mirovini te kako se pripremiti za zapošljavanje.
Uključite se u humanitarnu akciju: potražite štand Rijeke psihologije na Korzu ili u ZTC-u, kupite neki od promotivnih predmeta sa zanimljivostima iz psihologije i doprinesite opremanju Zavoda za audiologiju i fonijatriju KBC Rijeka. Svi detalji nalaze se na: www.rijekapsihologije.org