bannerbezlogotipa-1570791367.jpg

Otvorena 9. Rijeka psihologije

Otvorena 9. Rijeka psihologije

Jučer je u 18 sati u prepunoj dvorani Zajednice Talijana u Rijeci, popularnom „Circolu“, službeno otvorena deveta Rijeka psihologije. Otvorila ju je Sanda Sušanj, pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke, predstavnica generalnog pokrovitelja ovogodišnje manifestacije.

Osim pročelnice Sušanj, u službenom dijelu otvaranja gostima su se obratile i predstavnice Filozofskog fakulteta u Rijeci, pročelnica Odsjeka za psihologiju izv. prof. dr. sc. Tamara Martinac-Dorčić te dekanica izv. prof. dr. sc. Ines Srdoč-Konestra, ponosne na manifestaciju i mnogobrojne aktivnosti koje se nude posjetiteljima. Prisutne su pozdravile i prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Marta Žuvić, kao i pročelnica Upravnog Odjela za odgoj i školstvo Primorsko-goranske županije, mr. sc. Edita Stilin, uz čestitke organizatorima i izvoditeljima aktivnosti.

Nakon pozdravnih govora predsjednica Organizacijskog odbora Rijeke psihologije Ines Jakovčić najavila je bogat i zanimljiv program manifestacije i posebno se zahvalila svima koji su na bilo koji način uključeni u organizaciju i provedbu manifestacije.

Prisutne je zatim oduševio mješoviti pjevački zbor „Zvijezda Danica“ iz Kraljevice netom prije pozvanog predavanja prof. dr. sc. Vladimira Takšića „Emocionalna inteligencija i kompetencija – uvjet bez kojeg se (dans više) ne može“. Iako se tražilo mjesto više, prof. Takšić je zainteresirao i najumornije skeptike svojim zanimljivim predavanjem o emocionalnoj inteligenciji. Kroz primjere iz najnovijih istraživanja i prakse, opisao je kako emocije i kognicija uspješno koegzistiraju u konceptu emocionalne inteligencije i doprinose našem uspjehu i sretnijem životu.

Osim otvorenja, jučer su u sklopu manifestacije preko dana učilo o ljubavi i granicama u odgoju djece, pitalo se kako ostati mentalno fit, kako se opuštati te kako pronaći sreću u poslu, a saznali smo i postoji li veza između policajaca i psihologije. Nemojte propustiti ni današnje zanimljive aktivnosti kojih ima na pretek, a navečer se opet družimo u rasprodanoj kazališnoj predstavi „U mojoj glavi“ naših gostiju iz Teatra „Tirena“ iz Zagreba.

Posebno podsjećamo da se i ove godine uključite u humanitarnu akciju kojom se prikupljaju sredstva za Podcentar predškolskog odgoja „Maestral“ za nabavu opreme za rad s djecom s poremećajima iz spektra autizma. Promotivne proizvode možete kupiti na promotivno-prodajnim štandovima na Korzu i Zapadnom trgovačkom centru ili uplatom na žiro-račun Filozofskoga fakulteta.