bannerbezlogotipa-1570791367.jpg

Najavljena deveta Rijeka psihologije

Najavljena deveta Rijeka psihologije

Danas je u Informativnom centru Grada Rijeke službeno najavljena 9. Rijeka psihologije koja će poteći našim gradom u ponedjeljak, 17. veljače, a aktivnosti će se odvijati tijekom cijelog tjedna. Manifestacija se provodi u sklopu Tjedna psihologije koji popularizira psihologiju diljem Hrvatske.

Riječima predsjednice Organizacijskog odbora Ines Jakovčić ovogodišnja Rijeka psihologije bit će još zanimljivija po temama koje donosi, još bogatija po broju programskih aktivnosti i još inovativnija u odnosu na prethodne. Jakovčić je najavila čak 110 aktivnosti koje će se održati na 69 lokacija u Rijeci i okolici, a provodi ih više od 100 psihologa.

Samo neke od tema kojima ćemo se baviti u nadolazećem tjednu jesu problematika štetnih utjecaja izloženosti ekranima i internetu, mindfulness, rješavanje sukoba, komunikacijske vještine, odgojne metode, emocije, stres, traženje posla, odnosi s drugima itd. Nezaobilazni dio manifestacije je konferencija „Psihologija za gospodarstvenike“, a osim klasičnih formata aktivnosti, građani mogu testirati svoja znanja iz psihologije u Psiho pub-kvizu, a djeca u igri „Dar mal“ i Escape room.  Osim toga, ove će se godine po prvi puta u sklopu manifestacije održati i kazališna predstava. Naime, Teatar „Tirena“ iz Zagreba donosi nam zanimljivu i edukativnu predstavu „U mojoj glavi“, priču o dvoje tinejdžera koji ne znaju kako se nositi s anksioznošću i depresivnošću.

„Jako smo sretni zbog velikog interesa naših sugrađana za ovu predstavu. Naime, dvoranu smo popunili u roku od tjedan dana što nam govori da su građani itekako zainteresirani za ovaj oblik psihoedukacije“, istaknula je Jakovčić. Karata ima još jako malo te se mole svi zainteresirani da što prije rezerviraju svoje mjesto na e-mail predstava.rijekapsihologije@gmail.com.

Svi detalji o vremenu i mjestu održavanja nalaze se u knjižicama s programom te na službenoj internetskoj stranici, a od ove godine imamo i tiskani prilog sa sažecima. Sve su aktivnosti besplatne, a posebno je uz svaku naznačeno kome je namijenjena.

U ime generalnog pokrovitelja ovogodišnje manifestacije, savjetnica za programe Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke, Lana Golob, pohvalila je raznolikost i zanimljivost tema ovogodišnjeg programa i zadovoljstvo Grada zbog sudjelovanja u organizaciji i financiranju sadržajno bogate manifestacije. „Grad Rijeka rado podrži ovu manifestaciju koja popularizira psihologiju i u kojem svatko može pronaći nešto za sebe“, istaknula je Golob.

Kao i svake godine, Rijeka psihologije ima i humanitarni karakter, dodanu vrijednost manifestacije. „Ove godine prikupljamo sredstva za Podcentar predškolskog odgoja „Maestral“ za nabavu opreme za rad s djecom s poremećajima iz spektra autizma. Dva su štanda na kojima građani mogu kupiti promo predmete po cijeni od 5 do 15 kuna. Posjetite nas na Korzu ispred zgrade bivše pošte (sada Zare) ili u ZTC-u i podržite ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju, napomenula je Golob.

U humanitarnu akciju može se uključiti i uplatom na žiro-račun Filozofskog fakulteta (IBAN: HR9123600001101536455, Zagrebačka banka, poziv na broj: 70505505759-06, svrha uplate: humanitarna akcija).

Za kraj je Jakovčić pozvala svih na Otvaranje manifestacije koje će se održati 17. veljače, u ponedjeljak u 18 sati u Circolu. Nakon pozdravnih govora uvaženih gostiju, prof. dr. sc. Vladimir Takšić održat će zanimljivo predavanje „Emocionalna inteligencija i kompetencija – uvjet bez kojega se (danas više) ne može“.