bannerbezlogotipa-1570791367.jpg

U humanitarnoj akciji prikupljeno preko 12 000,00 kn

U humanitarnoj akciji prikupljeno preko 12 000,00 kn

Tjedan psihologije je iza nas, a mi smo napokon sredili dojmove i prikupili brojke. Uspjeli smo ponovno nadmašiti sve dosadašnje statistike, što naravno ne bismo uspjeli bez vas, ljubitelja psihologije!
U ponedjeljak, 25. ožujka 2019. godine posjetili smo Zavod za audiologiju i fonijatriju riječkog KBC-a kako bismo uručili 12 112,00 kn, iznos prikupljen u sklopu ovogodišnje humanitarne akcije. Pročelnica Zavoda, prim. Tatjana Šepić, dr. med. istaknula je da će sredstva biti utrošena za nabavu instrumenata za ugradnju botulina u glasnice čime će riječka bolnica biti prva u Hrvatskoj koja će moći izvesti zahvat ugradnje botulina (botoksa) u glasnice. Dosad su se pacijenti na ovakve zahvate slali u UKC Ljubljanu na kojem su educirani riječki stručnjaci. Iznimno nam je zadovoljstvo doprinijeti ostvarenju ovako značajnog cilja, a liječnicima i cijelom timu želimo puno sreće i uspjeha u radu!

I za kraj još malo statistike. U sklopu ovogodišnje Rijeke psihologije održano je ukupno 90 programskih aktivnosti: 36 predavanja, 35 radionica, 7 dana otvorenih vrata, 2 okrugla stola, 2 tribine, 2 pub kviza, 2 prodajno-promotivna štanda, 1 promocija, 1 znanstveni kafić, 1 konferencija i otvaranje. U izvođenju programa sudjelovala su 94 psihologa, 23 stručnjaka drugih profila i 10 studenata psihologije. Aktivnosti su održane na 57 lokacija u Rijeci i 14 gradova i općina u Primorsko-goranskoj županiji. Teme su bile vrlo raznolike i zanimljive, a u prilog tome govori i činjenica da smo zabilježili 1675 sudionika programskih aktivnosti. U provedbu humanitarne akcije bilo je uključeno 28 volontera, studenata Odsjeka za psihologiju koji su utrošili 283 sata rada.