bannerbezlogotipa-1570791367.jpg

Arhiva 2018.

rijekapsihologije2018-banner-1539098058.jpg

Organizatori: Odsjek za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Psihološko savjetovalište Sveučilišnoga savjetovališnog centra, Grad Rijeka, Udruženje studenata psihologije `Psirius`, Ri Psi Alumni klub, Centar za primijenjenu psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci, Društvo psihologa Primorsko-goranske županije


Suradnici: Sveučilište u Rijeci


Generalni pokrovitelj: Grad Rijeka


Pokrovitelji: Primorsko-goranska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja,  Zaklada Sveučilišta u Rijeci, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Odsjek za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci, Centar za primijenjenu psihologiju FFRI, Hrvatska psihološka komora, Studentski centar Rijeka, Prospekt d.o.o., Tiskara Bat-print


Medijski pokrovitelji: Novi list, Radio Rijeka, Totalni FM, Kanal Ri, Teklić, portal Moja Rijeka, radio Soundset Trsat, Radio Korzo

 

Program:

Rijeka psihologije provedena je od 19. do 25. veljače 2018. godine u okviru 11. tjedna psihologije kojeg su na razini Hrvatske organizirali Hrvatsko psihološko društvo i Hrvatska psihološka komora s ciljem popularizacije psihologije i promicanja njenog značaja u društvu. Ove je godine održan najbogatiji program do sada, čak 83 aktivnosti: 40 radionica, 29 predavanja, 5 dana otvorenih vrata, dva prodajno-promotivna štanda, 1 okrugli stol, 1 tribina, 1 konferencija, 1 znanstveni kafić, 1 practice caffe, pub-kviz i svečano otvaranje.

Programske aktivnosti su bile namijenjene cjelokupnom građanstvu: djeci, učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, roditeljima, mladim ljudima i odraslima, umirovljenicima, što je za svaku pojedinu aktivnost bilo i naznačeno u programu. Ulaz je na SVE aktivnosti bio besplatan. Program je prezentirao sadržaje iz različitih područja psihologije, a građani su mogli saznati nešto više roditeljstvu i odgoju djeteta, osjećajima, međuljudskim odnosima, rukovođenju, motivaciji, traženju posla, zdravlju, stresu, mindfulnessu, komunikaciji, itd. U sklopu manifestacije održana je i 7. konferencija - Psihologija za gospodarstvenike.

Aktivnosti su se održale na 48 različitih lokacija, većinom u Gradu Rijeci, ali i u nekim drugim mjestima u Primorsko-goranskoj županiji, kao npr. u Cresu, Malom Lošinju, Novom Vinodolskom, Selcu, Fužinama itd. O psihologiji se pričalo u prostorima različitih sveučilišnih i gradskih institucija, prostorijima udruga i privatnih savjetovališta, kafića, trgovačkog centra i javnih prostora u gradu Rijeci.

Programske aktivnosti provodilo je ukupno 85 diplomiranih psihologa i 12 studenata psihologije, a još 40 studenta psihologije sudjelovalo je u organizaciji i provedbi aktivnosti. Psiholozi u svom svakodnevnom radu nerijetko surađuju sa stručnjacima drugih zanimanja, pa je tako u provedbi programskih aktivnosti sudjelovao i 25 stručnjaka iz drugih područja, kao što su psihijatri, nastavnici, pedagozi, odgajatelji, učitelji, liječnici itd. Valja napomenuti kako su neki izvoditelji imali i više od jedne aktivnosti. Programskim aktivnostima prisustvovalo je oko 2200 građana različite dobi, a taj je podatak dobiven temeljem pojedinačnih izvještaja izvoditelja aktivnosti.

Studenti su u okviru Rijeke psihologije zabilježili čak 415 sati volontiranja. Važno je istaknuti da su i sve druge organizacijske i programske aktivnosti provedene također na volonterskoj osnovi.

 

Promidžba:

Projekt je prezentiran putem različitih medija. Postavljen je jedan transparent manifestacije u periodu od 13. do 25. veljače na Korzu. Tiskano je 29 000 programskih letaka koji su distribuirani kao prilog u Novom listu, na prodajno-promotivnom štandu i na brojnim mjestima održavanja programskih aktivnosti. Internetska stranica manifestacije (www.rijekapsihologije.org) redovito je ažurirana tako da su na njoj bile dostupne sve informacije o manifestaciji i detaljan program sa sažecima svih aktivnosti. Osim toga, tiskano je i 150 plakata koji su dostavljeni zajedno s programskim letcima na sva mjesta provedbe programskih aktivnosti tjedan dana prije samog početka Tjedna psihologije, što je doprinjelo boljoj vidljivosti manifestacije.

Održana je jedna tiskovna konferencija, a aktivnosti su na dnevnoj bazi najavljivane u Novom Listu, na Radio Rijeci, Totalnom FM-u te na portalu Moja Rijeka. Snimljeno je i emitirano nekoliko posebnih priloga o manifestaciji i psihologiji/psiholozima na HRT-u, radio Soundset Trsatu, Totalnom FM-u, radio Rijeci, KanaluRi i portalu Moja Rijeka. Brojni internetski portali popratili su zbivanja objavom programa ili izvještaja s provedenih aktivnosti. U najave i promidžbu pojedinih aktivnosti se uključilo i petnaestak izvoditelja programskih aktivnosti.

 

Humanitarna akcija:

Građani Rijeke mogli su se uključiti u humanitarnu akciju kupnjom markera, kemijskih olovki, blokova, kabanica, plastičnih boca i ekoloških torbi s logotipom Rijeke psihologije te bojanki, bedževa, magneta, privjesaka za ključeve i straničnika sa zanimljivostima iz psihologije ili neposrednom donacijom na prodajno-promotivnim štandovima koji su bili postavljen na Korzu i u ZTC-u te uplatom na žiro račun. Osim toga, prodaja promotivnih predmeta organizirana je i na nekim mjestima provedbe programskih aktivnosti. Prikupljeno je ukupno 12.733,00 kn koja su uručena privremenoj ravnateljici Centra za autizam Rijeka, prof. reh. Sandri Čavrak.


                                                                                                              Organizacijski odbor Rijeke psihologije 2018.


plakatrijekapsihologije2018-preview-1539098323.jpg

Program Rijeke psihologije 2018.


Na ovim poveznicama možete vidjeti neke objave medija o Rijeci psihologije 2018.:

Moja Rijeka - reportaža s otvaranja

Moja Rijeka - humanitarna akcija

Riječanin RTL - najava manifestacije

Radio Rijeka - Akademskih kvarat ure

Portal Grada Rijeke - najava Otvaranja

Moja Rijeka - najava manifestacije