bannerbezlogotipa-1570791367.jpg

Rijeka psihologije 2012.

Banner 2012

Generalni pokrovitelj: Grad Rijeka

Organizatori: Odsjek za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci, Psihološko savjetovalište Sveučilišnog savjetovališnog centra, Grad Rijeka, Društvo psihologa Primorsko-goranske županije, Hrvatska psihološka komora, Udruženje studenata psihologije `Psirius` i Ri Psi Alumni klub

Pokrovitelji: Sveučilište u Rijeci, Zaklada Sveučilišta u Rijeci, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Odsjek za psihologiju FFRI, MZOŠ

Medijski pokrovitelji: Novi list, Radio Rijeka, Kanal Ri

Program:

Prva Rijeka psihologije održana je od 20. do 26. veljače 2012. S ciljem popularizacije psihologije i promicanja njenog značaja u društvu održane su različite aktivnosti na brojnim lokacijama u gradu Rijeci. Program je obuhvaćao ukupno 66 aktivnosti: 25 predavanja, 24 radionice, 4 "dana otvorenih vrata", 2 tribine, 2 izložbe postera, 2 promotivno-prodajna štanda te po jedna konferencija, stručni skup, debata, prikaz rada, promocija časopisa, science cafe i svečano otvaranje. Aktivnosti su se održale u prostorima Filozofskog fakulteta u Kampusu na Trsatu, prostorima Zavoda za zapošljavanje, vijećnici Grada Rijeke, Narodnoj čitaonici i dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka, Sveučilišnoj knjižnici, prostorima obiteljskog centra PGŽ, dječjeg doma Tić, Učeničkog doma, udruge Terra, brodogradilišta 3.maj, Kluba Palach, broda Marina, u prostorima osnovnih i srednjih škola te brojnih privatnih praksi i savjetovališta.

Kroz aktivnosti građani su mogli saznati više o komunikaciji, stresu, polasku djeteta u školu, poticanju kreativnosti, ovisnostima, roditeljstvu, profesionalnoj orijentaciji i traženju posla, samopoštovanju, zdravlju, starenju i brojnim drugim temama. Predstavljeni su različiti psihoterapijski pravci i projekti koje psiholozi provode, studij psihologije, znanstveni časopis Psihologijske teme. Govorilo se o mitovima o psihoterapiji te razlozima za odlazak psihologu. Uključeni su i prikazi različitih preventivnih programa te rezultati znanstvenih istraživanja, odnosno sve ono čime se psiholozi svakodnevno bave. Program Rijeke psihologije je s ukupno 66 održanih aktivnosti predstavio različita područja suvremene psihologije, kao što su savjetovanje i psihoterapija, sportska psihologija, zdravstvena psihologija, socijalna psihologija, biološka psihologija, psihologija odgoja i obrazovanja, organizacijska psihologija itd.

Studenti psihologije pripremili su brojne zanimljivosti iz područja psihologije koje su građani mogli vidjeti i čuti na štandu na Korzu i u Tower centru Rijeka. Štand na Korzu bio je postavljen od 21. do25. veljače od 10 do 12 sati, dok je u Tower centru Rijeka bio u popodnevnim satima, od 15 do 21 sat, uključujući i nedjelju (26.veljače).  Građani su mogli sudjelovati u humanitarnoj akciji kupnjom antistress loptica i šalica s logotipom Rijeke psihologije, donacijom ili uplatom na žiro račun humanitarne akcije.

U provedbi aktivnosti sudjelovala su ukupno 65 psihologa (ukupno 127 nositelja pojedinih aktivnosti) te 37 volontera, studenata psihologije s Odsjeka za psihologiju FFRI. Rad svih organizatora i sudionika ove manifestacije bio je isključivo volonterski. Zabilježena je posjećenost od 1496 osoba ne računajući posjetitelje promotivnih i prodajnih štandova.

Promidžba projekta:

Projekt je prezentiran putem različitih medija. Postavljene su city light reklame i plakati u Gradu Rijeci, te je 43 000 tiskanih letaka s programom manifestacije distribuirano kao prilog u Novom listu te na prodajno-promotivnim štandovima. Održane su dvije press-konferencije,  a aktivnosti su na dnevnoj bazi najavljivane u Novom Listu te na Radio Rijeci. Snimljeno je i emitirano nekoliko posebnih priloga o manifestaciji i psihologiji/psiholozima na KanaluRI i HRT-u. Program manifestacije objavljen je na mrežnim stranicama organizatora, a brojni portali su popratili zbivanja objavom programa ili izvještaja s provedenih aktivnosti.

Humanitarna akcija:

U kviru Manifestacije tiskan je logo Rijeke psihologije na antistress loptice i šalice koje su se prodavale od 21. do 26. veljače na promotivnim štandovima na Korzu (od 10 do 14 sati) i u Tower centru Rijeka (od 15 do 21 sat). Sredstva prikupljena od prodaje promotivnih predmeta donirana su za uređenje Odjela za djecu i adolescente Psihijatrijske bolnice Lopača. 

Plakat 2012

Program Rijeke psihologije 2012.pdf


Više o cijeloj manifestaciji Rijeka psihologije možete pogledati na ovim poveznicama:

http://www.mojarijeka.hr/vijesti/odrzana-rijeka-psihologije/

http://www.teklic.hr/lifestyle/event/rijeka-psihologije/


Video na temu Rijeka psihologije 2012.