rijekapsihologije2019-bannerbezloga-1547805207.jpg

18. 02. 2019. 10:00 - 15:00 RIHUB - Dvorana RiHub-a, Ivana Grohovca 1, Rijeka Gospodarstvenici PG - Posebna grupa

8. Konferencija `Psihologija za gospodarstvenike` (2.dio)

Obavezna najava na: psiholoziPGZ@gmail.com 


Dobri odnosi - temelj zadovoljstva na poslu (radionica) - Jagoda Tonšić-Krema

Što vas najviše pokreće i jednako toliko koči? (interaktivno predavanje) - Vanja Prvulović

Isplati li se omogućiti balans privatnog i poslovnog života zaposlenicima (interaktivno predavanje) - Barbara Marot

Kako (p)ostati dobar lider? (interaktivno predavanje) - Tijana Debelić


Dobri odnosi – temelj zadovoljstva na poslu (radionica) - Jagoda Tonšić-Krema
"Svi čovjekovi problemi su problemi odnosa" (William Glasser).
Radionica je dio programa "Teorija izbora na radnom mjestu - put ka jačanju ljudskih potencijala" kojim se zaposlenike ukratko upoznaje s osnovnim preporukama američkog autora Williama Glassera, povezanim sa stvaranjem dobrih odnosa u kolektivu. U radionici se naglašava osnovna ideja Glasserovog rada da ne možemo kontrolirati druge ljude, već samo sebe. To znači da zadovoljavajuće međuljudske odnose postižemo promjenom svoga ponašanja, nudeći drugima da oni promijene svoje ponašanje prema nama. Kako? Uvježbavanjem postupaka koji olakšavaju međuljudsku komunikaciju. 

Rad u radionici je interaktivan, temeljen na doživljajnom učenju, bez obzira na predznanje sudionika.


Što vas najviše pokreće i jednako toliko koči? (interaktivno predavanje) - Vanja Prvulović
Pokretači ili „driveri“ su mehanizmi koji nam omogućuju da iskoristimo sve mogućnosti i potencijale određenog sustava, u ovom slučaju nas samih. Pokretači predstavljaju programe ili obrasce koje imamo u sebi i koji su najčešće nesvjesni, a kreiraju naše ponašanje, utječu na ishode koje postižemo i percipiramo ih kao dio naše osobnosti. Kao što određuju koliko ćemo iskoristiti od našeg potencijala, vrlo često su baš oni prepreka koja stoji između nas i našeg razvoja. 
Interaktivno predavanje usmjereno je na otkrivanje vlastitih pokretača, osvještavanje njihovih snaga i slabosti, utjecaja na svakodnevno ponašanje i ishode koje postižemo te analiza njihove usklađenosti s kontekstom i ciljem u kojemu se nalazimo. Naravno, popraćeno je savjetima za promjenu i osobni razvoj. 


Isplati li se omogućiti balans privatnog i poslovnog života zaposlenicima? (interaktivno predavanje) -  Barbara Marot
Sve više kandidata za posao naglašava kako im je bitno da mogu uskladiti svoj privatni i obiteljski život s karijerom.  Istovremeno, dobrog radnika gotovo je nemoguće pronaći, a postojeći sve češće dobivaju ponude za prelazak pod boljim uvjetima. Poslodavci su zabrinuti, ali malo njih zna ili ima vremena nešto poduzeti u ovoj za većinu novoj situaciji. Osiguravanje balansa privatnog i poslovnog života čini se kao podilaženje radnicima ili kao nemoguć zadatak kada ljudi ionako nedostaje. No, stručno pristupanje ovom problemu dovodi do vrlo opipljivih koristi. 
Objasnit ćemo što se misli pod ravnotežom privatnog i poslovnog, koje su sve posljedice narušenosti te ravnoteže, koji su načini da se ona osigura bez ugrožavanja poslovanja i što sve možemo očekivati ako se tome posvetimo.


Kako (p)ostati dobar lider? (interaktivno predavanje) - Tijana Debelić
Lider, riječ koje su u poslovnom svijetu svima „puna usta“, ali koju često ne razumijemo ili uzimamo zdravo za gotovo jer “ili ju imaš, ili je nemaš“. Od pionirske teorije “velikih ljudi” koja smatra da je skup urođenih osobina taj koji razlikuje vođu od ostalih ljudi, pa sve do najmodernijih teorija koje pokušavaju objasniti vodstvo u suvremenom kontekstu, možemo “izvući” neke korisne savjete te ih implementirati u naš svakodnevni život. Dođite i osvijestite vlastitu lidersku vještinu i usvojite smjernice za njeno usavršavanje.