rijekapsihologije2019-bannerbezloga-1547805207.jpg

18. 02. 2019. 10:00 - 15:00 RIHUB - Dvorana RiHub-a, Ivana Grohovca 1, Rijeka Gospodarstvenici PG - Posebna grupa

8. Konferencija “Psihologija za gospodarstvenike” (1.dio)

Obavezna najava na: psiholoziPGZ@gmail.com


Kako organizaciju učiniti uspješnijom? (predavanje) - Zoran Sušanj

Psihotestovi - zato jer dojam vara! (interaktivno predavanje) - Alen Marot

Kada giganti nestaju - analiza izlaznih upitnika u nestabilnoj organizaciji (predavanje) - Hrvoje Gligora

Psihologija u pomorstvu (interaktivno predavanje) - Anamaria Blažić, Ani Cvjetović


Kako organizaciju učiniti uspješnijom? (predavanje) - Zoran Sušanj
Što je to uspješna organizacija? Ona koja ostvaruje zacrtane strategije i dostiže svoje ciljeve? Ili organizacija koja osigurava stabilnost i kontinuitet poslovanja? Možda ona koja se razvija, mijenja i prilagođava uvjetima u okolini? Ili je pak uspješna ona organizacija čiji su zaposlenici motivirani, lojalni i zadovoljni poslom? U ovom će se predavanju, korištenjem integrativnog modela, ponuditi odgovori na postavljena pitanja. Naime, teorija suparničkih vrijednosti može poslužiti kao okvir za objašnjenje ne samo kriterija uspjeha organizacije, već i njenih temeljnih vrijednosti, klime i kulture, poželjnih rukovodnih kompetencija, pa i uloge organizacijskog psihologa u upravljanju ljudskim resursima i procesu organizacijskog razvoja.


Psihotestovi - zato jer dojam vara! (interaktivno predavanje) - Alen Marot
Ako su po čemu psiholozi prepoznati kao struka onda je to psihologijsko testiranje. To je magično oružje koje koriste psiholozi kako bi otkrili tko je zapravo kakav i što se od njega ili nje može očekivati. I zaista, radi se o moćnom alatu bez kojeg bi rijetko koji psiholog bio spreman dati svoje mišljenje o nekoj osobi.
U ovom predavanju razotkrit ćemo magiju psihotestova, objasniti kako nastaju i kako funkcioniraju, što iz njih možemo saznati, a što ne i zašto bi ih trebalo koristiti puno češće nego što se danas koriste u poduzećima. Govorit ćemo o vrstama testova i modernoj online primjeni, kao i o tome zašto je važno da ih primjenjuje i tumači psiholog.


Kada giganti nestaju - analiza izlaznih upitnika u nestabilnoj organizaciji (predavanje) - Hrvoje Gligora
U poslovnim se krugovima sve češće koristi pojam „izlazni intervju“ kao jedan od alata u upravljanju ljudskim resursima određene kompanije. Bilo u obliku upitnika ili strukturiranog razgovora sa zaposlenikom koji napušta tvrtku, izlazni intervju bi nam trebao dati kritički osvrt, tj. povratnu informaciju koja se odnosi na rad kompanije, kao i razloge zbog kojih zaposlenici napuštaju tvrtku. Zadaća odjela ljudskih resursa je od izlaznog intervjua dobiti uporabljive podatke, odnosno znati kako ih analizirati i interpretirati te koristiti za razvoj kompanije. U ovom će radu, nakon teoretskog dijela o izlaznom intervjuu, biti prikazani rezultati primjene izlaznog intervjua u nestabilnoj gigantskoj organizaciji u gradu koji prolazi proces deindustrijalizacije.


Psihologija u pomorstvu (interaktivno predavanje) - Anamaria Blažić, Ani Cvjetović
Pomorske organizacije postaju sve kompleksnije zbog promjena koje se svakodnevno događaju u svijetu (ekonomski trendovi, nedostatak kvalitetnih kadrova, nesigurnost i nepredvidivost političkih i socijalnih događaja itd.). Kao odgovor na zahtjevne uvjete povećava se broj pravila i procedura usmjerenih na sigurnost, a u isto se vrijeme ograničava varijabilnost sustava. Povećanje broja pravila koja proizlaze iz tradicionalnog modela uzrok-posljedica postaju neproduktivna. Rizik se ne može u potpunosti eliminirati, ali možemo poučiti zaposlenike da postanu svjesni rizika vlastitog ponašanja i kod svojih kolega. Psihologija može pomoći u treningu percepcije rizika i činioca koji na njega utječu.