rijekapsihologije2019-bannerbezloga-1547805207.jpg

Novosti

Zadnji dan humanitarne akcije

Zadnji dan humanitarne akcije

Danas je posljednji dan humanitarne akcije Rijeke psihologije 2019. Posjetite prodajno-promotivni štand u Zapadnom trgovačkom centru i kupite mozgalice, privjeske, krpice za naočale, blokove i druge promo predmete sa zanimljivostima iz psihologije. Sudjelujte u prikupljaju sredstva za nabavu instrumenata za fonokirurgiju Zavoda za audiologiju i fonijatriju KBC Rijeka, studenti psihologije vas čekaju od 12 do 18 sati. Više detalja potražite na www.rijekapsihologije.org

Subota s Rijekom psihologije

Subota s Rijekom psihologije

Vikend program Rijeke psihologije donosi predavanja o emocionalno fokusiranoj terapiji za parove te paničnim napadima i načinima prevladavanja istih. Saznajte koji su pozitivni učinci životinja na psihičko zdravlje čovjeka i čime se bavi MENSA. Svoja vrata danas otvara Psi Qonsult i pomaže vam da odgovorite na pitanje koja je razlika između psihologa i prijatelja.
Humanitarna akcija kojom se prikupljaju sredstva za nabavu instrumenata za fonokirurgiju Zavoda za audiologiju i fonijatriju KBC Rijeka nastavlja se i danas. Posjetite štand na Korzu između 10 i 14 sati ili nas potražite u Zapadnom trgovačkom centru od 12 do 18 sati. Više detalja o manifestaciji i programu potražite na www.rijekapsihologije.org

Što nam donosi petak?

Što nam donosi petak?

Kraj radnog tjedna donosi još zanimljivosti iz psihologije te će građani danas moći naučiti što je opsesivno-kompluzivni poremećaj i koji su uzroci istog. Pričat ćemo i o primjeni transakcijske analize u kliničkoj procjeni te o tome posjeduju li hrvatski policajci mindfulness osobinu. Roditelji učenika Medicinske škole u Rijeci moći će se bolje upoznati s ulogom školskog psihologa, a sami srednjoškolci će nam pričati o psihologiji iz svoje perspektive. Za one koji vole učiti na zabavan način i danas postoji mogućnost uključivanja u pustolovnu igru Escape room.
Uključite se u humanitarnu akciju, posjetite prodajno-promotivne štandove Rijeke psihologije na Korzu (od 10 do 14) ili u ZTC-u (od 16 do 20 sati. Kupite krpicu za naočale, magnet, privjesak, blok, kemijsku, kabanicu, bojanku i  doprinesite nabavi instrumenata za fonokirurgiju Zavoda za audiologiju i fonijatriju KBC-a Rijeka. Više detalja o samoj manifestaciji i programu potražite na www.rijekapsihologije.org

I u četvrtak imamo bogat i zanimljiv program

I u četvrtak imamo bogat i zanimljiv program

Danas pozivamo građane da u sklopu predavanja Rijeke psihologije nauče kako razgovarati sa žrtvom nasilja i saznaju nešto više o kibernetici psihoterapije te o važnosti bavljenja vlastitim psihičkim zdravljem. Na znanstvenom kafiću možete poslušati rezultate istraživanja iz područja poremećaja u prehrani i zadovoljstva izgledom. Za vas smo pripremili radionice i predavanja o elektronskim medijima, izradi korisnih materijala za dječju igru, kvalitetnom provođenju vremena s djecom, volonterstvu i bajkama. Učenici će moći utvrditi svoje znanje o suočavanju sa stresom, nasilju u vezama mladih te se opustiti u Escape roomu. O kreativnim tehnikama za poticanje učenja i postavljanje ciljeva, inkluziji djece s teškoćama u redovnu školu te suočavanju sa stresom na poslu raspravljat ćemo s učiteljima. Razgovarat ćemo o pružanju podrške djeci i adolescentima s malignim bolestima, a roditelji koji su doživjeli smrt djeteta moći će pronaći podršku za sebe. Studente pozivamo na radionicu o slici tijela, a roditelje učenika nižih razreda osnovne škole na radionicu o odgojnim stilovima i ponašanjima.
Svoja vrata danas otvara Savjetovalište Smokvina, a svi građani mogu posjetiti prodajno-promotivni štand Rijeke psihologije na Korzu (od 10 do 14) ili u ZTC-u (od 16 do 20 sati) na kojima možete sudjelovati u humanitarnoj akciji. Više detalja o samoj manifestaciji i programu potražite na www.rijekapsihologije.org

U srijedu poslušajte/saznajte...

U srijedu poslušajte/saznajte...

U okviru Rijeke psihologije danas svoja vrata otvara Odsjek za Psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci, a srednjoškolci će se moći educirati i o nasilju u mladenačkim vezama te o mnemotehnikama. Svi željni učenja kroz igru mogu se priključiti Escape roomu ili Pub kvizovima te vježbati u sklopu radionice o psihološkim dobrobitima tjelesne aktivnosti. Otvaramo i teme koje se odnose na „vrtićarce“ kao što usvajanje vještine čitanja, individualiziranje programa za djecu s posebnim potrebama te uloga očeva i majki u razvoju djece. Za roditelje djece raznih uzrasta donosimo teme o sigurnosti djece te o mogućnostima i dobrobitima korištenja priča, a policijski službenici mogu poslušati predavanje o utjecaju prirode posla na psihičko zdravlje i otpornost. Potražite odgovore na pitanja može li sviranje usporiti starenje, kako reći ne i koja je uloga povratnih informacija za uspjeh u vodstvu. Saznajte što je to mindfulness, koji su izazovi i snage braka i partnerstva u mirovini te kako se pripremiti za zapošljavanje.
Uključite se u humanitarnu akciju: potražite štand Rijeke psihologije na Korzu ili u ZTC-u, kupite neki od promotivnih predmeta sa zanimljivostima iz psihologije i doprinesite opremanju Zavoda za audiologiju i fonijatriju KBC Rijeka. Svi detalji nalaze se na: www.rijekapsihologije.org

Utorak nam donosi...

Utorak nam donosi...

I danas će se u sklopu Rijeke psihologije održati niz zanimljivih aktivnosti. Pričat ćemo o profesionalnoj orijentaciji i pripremama za razgovor s poslodavcem. Saznajte nešto više o primjeni hipnoze u tretmanu anksioznosti i o radu s djecom s teškoćama sluha. Tko/što čini obitelj, zašto su očevi važni, koja je uloga bake i djeda u odgoju djece samo su neka od pitanja kojima ćemo se baviti. Razgovarat ćemo o emocionalnim promjenama koje se vezuju uz trudnoću, porod i majčinstvo te o tome kako odgojiti emocionalno kompetentno dijete i koliko uopće poznajemo svoje dijete. Razvedeni roditelji mogu potražiti podršku u sklopu „škole za razvedene roditelje“. Srednjoškolcima ćemo približiti problematiku nasilja u vezama mladih, a građanima prikazati rad s djecom žrtvama nasilja. Svoja vrata otvorit će Centar Izvor Selce i Savjetovalište za građane grada Kastva. Dotaknut ćemo i se i zanimljivih tema kao što su samopoštovanje, učenje, liderstvo i život profesionalnih sportaša. Na kraju dana studenti psihologije će imati priliku čuti prva iskustva u svijetu rada svojih diplomiranih kolega u sklopu Practice caffe-a.
Humanitarna akcija kojom se prikupljaju sredstva za nabavu instrumenata za fonokirurgiju Zavoda za audiologiju i fonijatriju KBC Rijeka nastavlja se i danas. Posjetite štand na Korzu između 10 i 14 sati ili nas potražite u Zapadnom trgovačkom centru od 16 do 20 sati. Više detalja o manifestaciji i programu potražite na www.rijekapsihologije.org

Još neke izmjene u programu

Još neke izmjene u programu
Došlo je do još nekih promjena u programu, preporučamo da pratite naše stranice kako bi imali ažurirane informacije.

Što smo pripremili za prvi dan?

Što smo pripremili za prvi dan?

Našim gradom danas će poteći Rijeka psihologije u sklopu koje će se održati gotovo sto aktivnosti tijekom sedam dana. Službeno otvaranje manifestacije održat će se u 18 sati u dvorani Zajednice Talijana u Rijeci (Circolo) uz predavanje o tome kako postati i ostati sretan. Gospodarstvenici, poduzetnici i poslodavci  mogu saznati nešto više o uspješnom vođenju organizacija, psihotestovima, zadovoljstvu na poslu, uspostavljanju balansa privatnog i poslovnog života, psihologiji u pomorstvu itd. na tradicionalnoj VIII. Konferenciji „Psihologija za gospodarstvenike“. Razgovarat ćemo o rastu i razvoju djece, njihovim potrebama, igri te izazovima odgoja i povezivanja s djecom. Pitat ćemo se i brinemo li previše o svom zdravlju, jesmo li u tome odgovorni ili pretjerujemo te kako se učenici mogu bolje nositi sa stresom? U predavanjima saznajte nešto više o geštalt terapiji i terapiji igrom te potražite odgovore na sva pitanja i nedoumice o autizmu.
I ove godine možete se uključiti u humanitarnu akciju kupnjom promotivnih proizvoda na štandu Rijeke psihologije koji je postavljen na Korzu od 10 do 14 sati te u Zapadnom trgovačkom centru od 16 do 20 sati. Kupite mozgalice, privjeske, krpice za naočale, blokove i druge promo predmete sa zanimljivostima iz psihologije. Više detalja o samoj manifestaciji i programu potražite na www.rijekapsihologije.org

Najavljena osma Rijeka psihologije

Najavljena osma Rijeka psihologije
Danas je u Ri-infu službeno najavljena osma Rijeka psihologije koja će poteći našim gradom u ponedjeljak, 18. veljače, a aktivnosti će se odvijeti tijekom cijelog tjedna.

Promjene u programu

Promjene u programu
Obaviještavamo vas da je došlo do nekih promjena u programu kojeg možete pronaći u našim brošurama. Točne informacije o svim aktivnostima možete pratiti na našoj web stranici s programom.

Tjedan psihologije kuca na vrata

Tjedan psihologije kuca na vrata
Bliži nam se Tjedan psihologije, a psiholozi i psihologinje su za riječko područje pripremili vrlo bogat i zanimljiv program.

Vrijedni volonteri

Vrijedni volonteri
Već smo pisali o pripremnim radnjama koje su u tijeku, a osim bogatog programa na kojem radimo, humanitarne akcije koje organiziramo, pripremaju se i naši volonteri, studenti Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Produžen rok za prijavu aktivnosti

Produžen rok za prijavu aktivnosti
Obaviještavamo kolegice i kolege psihologe da je rok za prijavu programskih aktivnosti produžen do 12. siječnja 2018. godine.

Rijeka psihologije 2019. u pripremi!

Rijeka psihologije 2019. u pripremi!
Dragi naši ljubitelji psihologije, sa zadovoljstvom vas obaviještavamo da su pripreme za novu Rijeku psihologije u punom jeku!

Centru za autizam Rijeka donirano 12 733 kn


    Centru za autizam Rijeka donirano 12 733 kn
Ana Nikšić i Ines Jakovčić, članice Organizacijskog odbora Rijeke psihologije, 28. ožujka 2018. posjetile su Centar za autizam Rijeka kako bi uručile sredstva prikupljena ovogodišnjom humanitarnom akcijom. I ove su godine građani našeg grada pokazali da imaju veliko srce i kupnjom promotivnih predmeta i donacijama na žiro-račun donirali čak 12 733,00 kn, što je najveći prikupljeni iznos do sada.

Slike govore umjesto nas

Slike govore umjesto nas
Dok mi sređujemo dojmove, prikupljamo izvještaje i odrađujemo poslove zaključivanja ovogodišnje manifestacije, pozivamo vas da bacite oko na našu Fotogaleriju.

Zadnja dva dana humanitarne akcije

Zadnja dva dana humanitarne akcije
Humanitarna akcija nastavlja se i preko vikenda! U subotu nas možete pronaći na Korzu od 10 do 16 sati i u Zapadnom trgovačkom centru od 12 do 18 sati, a u nedjelju smo samo u ZTC-u od 10 do 18 sati.

Saznajte o čemu psiholozi danas pričaju

Saznajte o čemu psiholozi danas pričaju

Danas se nezaposlenim osobama nudi motivacijsko savjetovanje, osnovnoškolcima radionica „Najbolje što mogu“, dok se srednjoškolcima nudi radionica o adolescenciji i toleranciji. Odgajatelji mogu saznati o različitim načinima za poticanje rane komunikacije kod djece, dok psiholozi, socijalni radnici i liječnici mogu saznati o ulozi Gregory Batesona u razvoju kibernetike i sistemske psihoterapije. Studenti i građani pozvani su na interaktivno predavanje o transakcijskoj analizi te na prikaz terapije igrom i geštalt psihoterapije. Humanitarna akcija još uvijek traje. Potražite promotivne predmete na štandu na Korzu (od 10 do 16 sati) ili u ZTC-u (od 16 do 20 sati) i sudjelujte u prikupljanju sredstava za nabavu opreme za senzorni park Centra za autizam. Svi detalji na www.rijekapsihologije.org. 

Kojim temama se danas bavimo?

Kojim temama se danas bavimo?

Rijeka psihologije danas poziva srednjoškolce na radionicu o streotipima, predrasudama i važnosti tolerancije, dok osnovnoškolci mogu sudjelovati u radionici „Najbolje što mogu“. Svoja vrata otvaraju savjetovalište Smokvina te Centar Izvor Selce. Građani mogu saznati nešto više o projektu „školsko poslijepodne samo za mene“, a progovaramo i o društvenom problemu nasilja u obitelji. Za roditelje smo pripremili korisne savjete za poboljšanje koncentracije djeteta, a imamo i vodič za one koji imaju darovito dijete kod kuće. Roditelji i djeca mogu sudjelovati u radionici „Ja, mama i tata – zajedno dva sata“. Osnovnoškolci mogu u sklopu TeenCAP programa naučiti o različitim vrstama zlostavljanja i obrani, a roditelji mogu saznati kako pomoći djetetu bezbrižno rasti i upoznati blagodati terapeutskih priča za djecu. U predavanjima otkrivamo svijet očeva, razotkrivamo tamnu trijadu ličnosti, a pripremili smo i jednu radionicu za opuštanje. Zaposlenici grada Crikvenice mogu saznati koji su to alati protiv stresa. Roditelji koji su izgubili dijete mogu se uključiti u grupu koja još nema ime, upravo iz razloga što se o toj temi i boli ne govori. Posjetite prodajno-promotivni štand Rijeke psihologije na Korzu (od 10 do 16) ili u ZTC-u (od 16 do 20 sati) na kojima možete sudjelovati u humanitarnoj akciji. Više detalja o samoj manifestaciji i programu potražite na www.rijekapsihologije.org. 

Danas nemojte propustiti...

Danas nemojte propustiti...

U okviru Rijeke psihologije danas svoja vrata otvaraju ustanova ASK RI, udruga Dira i Odsjek za Psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci. Nezaposlene osobe se, pod stručnim vodstvom, mogu pripremati za zapošljavanje, a srednjoškolci mogu povećati svoju ekološku pismenost. Osnovnoškolci će se u radionici osnažiti za postizanje promjena, dok srednjoškolci mogu istražiti povezanost čovjeka, glazbe i plesa te naučiti kako biti tolerantniji prema drugima. Studenti su pozvani na radionicu o asertivnosti, dok građani mogu krenuti u potragu za emocijama. Roditelji mogu saznati više o njihovoj ulozi u sigurnosti djeteta, dok građani imaju priliku saznati kako profesionalno usmjeravanje može pomoći djeci u izboru zanimanja. Građani mogu saznati odgovor na pitanje zašto se ljutimo i kako ljutnji doskočiti, naučiti nešto više o EMDR terapiji, depresiji, psihoterapiji putem interneta, a mogu se i uključiti u radionicu za poticanje vlastite kreativnosti. U večernjim satima posjetite znanstveni kafić na temu seksualnosti, nakon kojeg će uslijediti pub kviz. I danas se uključite u humanitarnu akciju - potražite štand Rijeke psihologije na Korzu ili u ZTC-u, kupite neki od promotivnih predmeta sa zanimljivostima iz psihologije i doprinesite nabavi opreme za senzorni park Centra za autizam. Svi detalji nalaze se na: www.rijekapsihologije.org. 

Rijeka psihologije i službeno potekla

Rijeka psihologije i službeno potekla
Jučer je u HKD-u na Sušaku službeno otvorena sedma Rijeka psihologije i to vrlo zanimljivim predavanjem o miskoncepcijama u psihologiji. Predavanje je održao dr. sc. Igor Bajšanski, izvanredni profesor s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci.

Što smo pripremili za danas?

Što smo pripremili za danas?

Današnja Rijeka psihologije ponovno donosi niz zanimljivih aktivnosti. Nezaposlene osobe imaju priliku osnažiti se i pripremiti za razgovor s poslodavcem, dok građani mogu saznati u koje sve zamke djeca mogu upasti igrajući video igre. Osnovnoškolci mogu u radionicama naučiti kako misliti srcem te se mogu osnažiti za postizanje promjena, dok je za studente organizirana radionica o borbi protiv stigme mentalnih poremećaja. Volonteri udruge U.Z.O.R. mogu otkriti kako misliti glavom, a pomagati srcem, dok građani i srednjoškolci mogu saznati što je to mindfulness i kako ga primjenjivati u školi. Roditelji mogu naučiti kako se igrati s djetetom s ciljem poticanja razvoja kreativnog mišljenja te mogu čuti nešto više o utjecaju igre na razvoj djeteta. Za razvedene roditelje i one u procesu razvoda organiziran je program grupne psihološke podrške, dok se roditelji i obrazovni djelatnici mogu uključiti u radionicu o kreativnim tehnikama za obogaćivanje procesa učenja i smanjivanje stresa. Za građane su organizirana predavanja o suočavanju sa stresom, roditeljskim odgojnim stilovima te o ulozi očeva u odgoju djeteta. Osnovnoškolci mogu naučiti kako se obraniti i reagirati u situacijama napada, dok se srednjoškolci i studenti mogu uključiti u radionicu o vlastitim potrebama i procesu sazrijevanja. Za studente psihologije i srodnih struka organizira se Practice caffe. Građani mogu saznati više o bajkama, mentalnom treningu sportaša te kako biti uspješan u promjenama. Humanitarna akcija kojom se prikupljaju sredstva za nabavu opreme za senzorni park Centra za autizam nastavlja se i danas. Posjetite štand na Korzu između 10 i 16 sati ili nas potražite u Zapadnom trgovačkom centru od 16 do 20 sati. Više detalja o manifestaciji i programu potražite na www.rijekapsihologije.org.