rijekapsihologije2019-bannerbezloga-1547805207.jpg

Rijeka psihologije i službeno potekla

Rijeka psihologije i službeno potekla

Jučer je u HKD-u na Sušaku službeno otvorena sedma Rijeka psihologije i to vrlo zanimljivim predavanjem o miskoncepcijama u psihologiji. Predavanje je održao dr. sc. Igor Bajšanski, izvanredni profesor s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci. Prisutni su mogli čuti neke od najčešćih pogrešnih vjerovanja o ljudskom ponašanju, prikaz rezultata jednog istraživanja koje je provedeno sa studentima psihologije na tu temu, a pojašnjeni su i mehanizmi zbog kojih dolazi do miskoncepcija. A kako bi tih pogrešaka u vjerovanjima bilo što manje, mi vas pozivamo da posjetite naše aktivnosti i saznate što kažu znanost, rezultati istraživanja i iskustva iz prakse.

U službenom dijelu otvaranja pročelnik Odsjeka za psihologiju, prof. dr. sc. Dražen Domijan najavio je bogat i zanimljiv program manifestacije, a dekanica Filozofskoga fakulteta, dr. sc. Ines Srdoč-Konestra nije skrivala ponos na Odsjek za psihologiju i Rijeku psihologije. Prisutne su pozdravili i Prorektor za financije Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Davor Vašiček i predstavnica Hrvatske psihološke komore, dr. sc. Karin Kuljanić. Pročelnica Upravnog Odjela za odgoj i školstvo Primorsko-goranske županije, mr. sc. Edita Stilin izrazila je zadovoljstvo činjenicom da Rijeka psihologije teče i izvan granica Rijeke, a službeno je manifestaciju otvorio zamjenik Gradonačelnika grada Rijeke, Marko Filipović.

Prisutne su zabavili glumci 3. godine preddiplomskog studija Glume i medija Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci isječkom “Umjetnost nije ogledalo stvarnosti, već čekić kojim se oblikuje.” iz predstave BertCabaret.