rijekapsihologije2019-bannerbezloga-1547805207.jpg

Novosti

Najavljena osma Rijeka psihologije

Najavljena osma Rijeka psihologije
Danas je u Ri-infu službeno najavljena osma Rijeka psihologije koja će poteći našim gradom u ponedjeljak, 18. veljače, a aktivnosti će se odvijeti tijekom cijelog tjedna.

Promjene u programu

Promjene u programu
Obaviještavamo vas da je došlo do nekih promjena u programu kojeg možete pronaći u našim brošurama. Točne informacije o svim aktivnostima možete pratiti na našoj web stranici s programom.

Tjedan psihologije kuca na vrata

Tjedan psihologije kuca na vrata
Bliži nam se Tjedan psihologije, a psiholozi i psihologinje su za riječko područje pripremili vrlo bogat i zanimljiv program.

Vrijedni volonteri

Vrijedni volonteri
Već smo pisali o pripremnim radnjama koje su u tijeku, a osim bogatog programa na kojem radimo, humanitarne akcije koje organiziramo, pripremaju se i naši volonteri, studenti Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Produžen rok za prijavu aktivnosti

Produžen rok za prijavu aktivnosti
Obaviještavamo kolegice i kolege psihologe da je rok za prijavu programskih aktivnosti produžen do 12. siječnja 2018. godine.

Rijeka psihologije 2019. u pripremi!

Rijeka psihologije 2019. u pripremi!
Dragi naši ljubitelji psihologije, sa zadovoljstvom vas obaviještavamo da su pripreme za novu Rijeku psihologije u punom jeku!

Centru za autizam Rijeka donirano 12 733 kn


    Centru za autizam Rijeka donirano 12 733 kn
Ana Nikšić i Ines Jakovčić, članice Organizacijskog odbora Rijeke psihologije, 28. ožujka 2018. posjetile su Centar za autizam Rijeka kako bi uručile sredstva prikupljena ovogodišnjom humanitarnom akcijom. I ove su godine građani našeg grada pokazali da imaju veliko srce i kupnjom promotivnih predmeta i donacijama na žiro-račun donirali čak 12 733,00 kn, što je najveći prikupljeni iznos do sada.

Slike govore umjesto nas

Slike govore umjesto nas
Dok mi sređujemo dojmove, prikupljamo izvještaje i odrađujemo poslove zaključivanja ovogodišnje manifestacije, pozivamo vas da bacite oko na našu Fotogaleriju.

Zadnja dva dana humanitarne akcije

Zadnja dva dana humanitarne akcije
Humanitarna akcija nastavlja se i preko vikenda! U subotu nas možete pronaći na Korzu od 10 do 16 sati i u Zapadnom trgovačkom centru od 12 do 18 sati, a u nedjelju smo samo u ZTC-u od 10 do 18 sati.

Saznajte o čemu psiholozi danas pričaju

Saznajte o čemu psiholozi danas pričaju

Danas se nezaposlenim osobama nudi motivacijsko savjetovanje, osnovnoškolcima radionica „Najbolje što mogu“, dok se srednjoškolcima nudi radionica o adolescenciji i toleranciji. Odgajatelji mogu saznati o različitim načinima za poticanje rane komunikacije kod djece, dok psiholozi, socijalni radnici i liječnici mogu saznati o ulozi Gregory Batesona u razvoju kibernetike i sistemske psihoterapije. Studenti i građani pozvani su na interaktivno predavanje o transakcijskoj analizi te na prikaz terapije igrom i geštalt psihoterapije. Humanitarna akcija još uvijek traje. Potražite promotivne predmete na štandu na Korzu (od 10 do 16 sati) ili u ZTC-u (od 16 do 20 sati) i sudjelujte u prikupljanju sredstava za nabavu opreme za senzorni park Centra za autizam. Svi detalji na www.rijekapsihologije.org. 

Kojim temama se danas bavimo?

Kojim temama se danas bavimo?

Rijeka psihologije danas poziva srednjoškolce na radionicu o streotipima, predrasudama i važnosti tolerancije, dok osnovnoškolci mogu sudjelovati u radionici „Najbolje što mogu“. Svoja vrata otvaraju savjetovalište Smokvina te Centar Izvor Selce. Građani mogu saznati nešto više o projektu „školsko poslijepodne samo za mene“, a progovaramo i o društvenom problemu nasilja u obitelji. Za roditelje smo pripremili korisne savjete za poboljšanje koncentracije djeteta, a imamo i vodič za one koji imaju darovito dijete kod kuće. Roditelji i djeca mogu sudjelovati u radionici „Ja, mama i tata – zajedno dva sata“. Osnovnoškolci mogu u sklopu TeenCAP programa naučiti o različitim vrstama zlostavljanja i obrani, a roditelji mogu saznati kako pomoći djetetu bezbrižno rasti i upoznati blagodati terapeutskih priča za djecu. U predavanjima otkrivamo svijet očeva, razotkrivamo tamnu trijadu ličnosti, a pripremili smo i jednu radionicu za opuštanje. Zaposlenici grada Crikvenice mogu saznati koji su to alati protiv stresa. Roditelji koji su izgubili dijete mogu se uključiti u grupu koja još nema ime, upravo iz razloga što se o toj temi i boli ne govori. Posjetite prodajno-promotivni štand Rijeke psihologije na Korzu (od 10 do 16) ili u ZTC-u (od 16 do 20 sati) na kojima možete sudjelovati u humanitarnoj akciji. Više detalja o samoj manifestaciji i programu potražite na www.rijekapsihologije.org. 

Danas nemojte propustiti...

Danas nemojte propustiti...

U okviru Rijeke psihologije danas svoja vrata otvaraju ustanova ASK RI, udruga Dira i Odsjek za Psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci. Nezaposlene osobe se, pod stručnim vodstvom, mogu pripremati za zapošljavanje, a srednjoškolci mogu povećati svoju ekološku pismenost. Osnovnoškolci će se u radionici osnažiti za postizanje promjena, dok srednjoškolci mogu istražiti povezanost čovjeka, glazbe i plesa te naučiti kako biti tolerantniji prema drugima. Studenti su pozvani na radionicu o asertivnosti, dok građani mogu krenuti u potragu za emocijama. Roditelji mogu saznati više o njihovoj ulozi u sigurnosti djeteta, dok građani imaju priliku saznati kako profesionalno usmjeravanje može pomoći djeci u izboru zanimanja. Građani mogu saznati odgovor na pitanje zašto se ljutimo i kako ljutnji doskočiti, naučiti nešto više o EMDR terapiji, depresiji, psihoterapiji putem interneta, a mogu se i uključiti u radionicu za poticanje vlastite kreativnosti. U večernjim satima posjetite znanstveni kafić na temu seksualnosti, nakon kojeg će uslijediti pub kviz. I danas se uključite u humanitarnu akciju - potražite štand Rijeke psihologije na Korzu ili u ZTC-u, kupite neki od promotivnih predmeta sa zanimljivostima iz psihologije i doprinesite nabavi opreme za senzorni park Centra za autizam. Svi detalji nalaze se na: www.rijekapsihologije.org. 

Rijeka psihologije i službeno potekla

Rijeka psihologije i službeno potekla
Jučer je u HKD-u na Sušaku službeno otvorena sedma Rijeka psihologije i to vrlo zanimljivim predavanjem o miskoncepcijama u psihologiji. Predavanje je održao dr. sc. Igor Bajšanski, izvanredni profesor s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci.

Što smo pripremili za danas?

Što smo pripremili za danas?

Današnja Rijeka psihologije ponovno donosi niz zanimljivih aktivnosti. Nezaposlene osobe imaju priliku osnažiti se i pripremiti za razgovor s poslodavcem, dok građani mogu saznati u koje sve zamke djeca mogu upasti igrajući video igre. Osnovnoškolci mogu u radionicama naučiti kako misliti srcem te se mogu osnažiti za postizanje promjena, dok je za studente organizirana radionica o borbi protiv stigme mentalnih poremećaja. Volonteri udruge U.Z.O.R. mogu otkriti kako misliti glavom, a pomagati srcem, dok građani i srednjoškolci mogu saznati što je to mindfulness i kako ga primjenjivati u školi. Roditelji mogu naučiti kako se igrati s djetetom s ciljem poticanja razvoja kreativnog mišljenja te mogu čuti nešto više o utjecaju igre na razvoj djeteta. Za razvedene roditelje i one u procesu razvoda organiziran je program grupne psihološke podrške, dok se roditelji i obrazovni djelatnici mogu uključiti u radionicu o kreativnim tehnikama za obogaćivanje procesa učenja i smanjivanje stresa. Za građane su organizirana predavanja o suočavanju sa stresom, roditeljskim odgojnim stilovima te o ulozi očeva u odgoju djeteta. Osnovnoškolci mogu naučiti kako se obraniti i reagirati u situacijama napada, dok se srednjoškolci i studenti mogu uključiti u radionicu o vlastitim potrebama i procesu sazrijevanja. Za studente psihologije i srodnih struka organizira se Practice caffe. Građani mogu saznati više o bajkama, mentalnom treningu sportaša te kako biti uspješan u promjenama. Humanitarna akcija kojom se prikupljaju sredstva za nabavu opreme za senzorni park Centra za autizam nastavlja se i danas. Posjetite štand na Korzu između 10 i 16 sati ili nas potražite u Zapadnom trgovačkom centru od 16 do 20 sati. Više detalja o manifestaciji i programu potražite na www.rijekapsihologije.org. 

Pub-kviz na temu seksualnosti u River Pubu

Pub-kviz na temu seksualnosti u River Pubu
Sa zadovoljstvom vas obaviještavamo da će se ove godine po prvi puta u sklopu Rijeke psihologije održati Pub-kviz i to na temu seksualnosti. Pozivamo vas da nam se pridružite u srijedu, 21. veljače u 20.30 sati u River Pubu na ovom zabavno-edukativnom eventu.

Prvi dan sedme Rijeke psihologije

Prvi dan sedme Rijeke psihologije

U prvom danu Rijeke psihologije gospodarstvenici i poslodavci mogu saznati više o poslovnom savjetovanju, mekim vještinama, vodstvu, generacijskim razlikama, donošenju odluka i pregovaranju na tradicionalnoj konferenciji Psihologija za gospodarstvenike. Pozivamo osnovnoškolce i srednjoškolce na radionicu na kojoj mogu naučiti kako učiti, a za učenike srednjih škola organizira se i radionica o ekološkoj pismenosti. Studenti psihologije mogu saznati nešto više o ulozi psihologa u radu s ovisnicima, dok roditelji mogu naučiti kako se nositi sa sukobima s djecom. Roditelji i obrazovni djelatnici mogu naučiti kreativne tehnike za obogaćivanje procesa učenja i smanjivanje stresa. Odgajatelji mogu čuti nešto više o privrženosti, a građani različite dobi mogu se zabaviti na radionici o optimizmu. U popodnevnim satima održat će se i psihologijska čajanka te radionica misaonog plesa. U sklopu otvaranja Rijeke psihologije u HKD-u na Sušaku održat će se predavanje o miskoncepcijama u psihologiji. I ove se godine možete uključiti u humanitarnu akciju kupnjom promotivnih proizvoda na štandu Rijeke psihologije koji je postavljen na Korzu od 10 do 16 sati te u Zapadnom trgovačkom centru od 16 do 20 sati. Kupite privjesak, kemijske olovke, blokove, podmetače, bedževe i druge promo predmete sa zanimljivostima iz psihologije. Više detalja o samoj manifestaciji i programu potražite na www.rijekapsihologije.org.

Službeno najavljena sedma Rijeka psihologije

Službeno najavljena sedma Rijeka psihologije
Danas u 11 sati u riječkom Ri-infu službeno je najavljena sedma Rijeka psihologije! Manifestaciju su najavile Ines Jakovčić, Predsjednica Organizacijskog odbora, Sanda Sušanj, Pročelnica odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke i Sandra Čavrak, privremena ravnateljica Centra za autizam Rijeka.

Spremni za novu humanitarnu akciju!

Spremni za novu humanitarnu akciju!
Sve je spremno za još jednu humanitarnu akciju. Stigli su novi promotivni predmeti iz tiskare, volonteri su završili s izradom ručnih radova, samo čekamo 19.02. da otvorimo svoje štandove!

Pripreme u tijeku

Pripreme u tijeku
Ne znamo za vas, ali mi se jako veselimo novoj Rijeci psihologije! 19. veljače se bliži, pripreme su se zahuktale, još malo pa smo s vama...

Čestitka

Čestitka
Organizacijski odbor Rijeke psihologije želi vam ugodne blagdane i puno uspjeha, sreće i zdravlja u novoj 2018. godini!

Produžen rok za prijavu aktivnosti

Produžen rok za prijavu aktivnosti
Obaviještavamo sve kolegice i kolege psihologe da je rok za prijavu aktivnosti za sudjelovanje u Rijeci psihologije 2018. produžen do 15. siječnja 2018. godine.

Prijave aktivnosti za Rijeku psihologije 2018.

Prijave aktivnosti za Rijeku psihologije 2018.
Nismo se ni okrenuli, a pred vratima su Božić i Nova Godina.. Vrijeme leti, a za neke stvari to i nije tako loše. Kao npr. za Rijeku psihologije, jer.. stiže nam čak sedma po redu manifestacija koja će Rijeku i okolicu obogatiti brojnim i vrijednim spoznajama iz psihologije.

Opremljen kabinet za stručnu praksu EŠMM

Opremljen kabinet za stručnu praksu EŠMM
Članice organizacijskog odbora Rijeke psihologije 14. su rujna prisustvovale otvaranju novo opremljenog kabineta za stručnu praksu učenika s teškoćama u razvoju Ekonomske škole Mije Mirkovića. U sklopu ovogodišnje humanitarne akcije prikupljeno je 12.550,00 kn koje su u ožujku uručene ravnateljici škole, prof. reh. Lauri Grubišić.