rijekapsihologije2018-bannerbezloga-1508851869.jpg

Novosti

Čestitka

Čestitka
Organizacijski odbor Rijeke psihologije želi vam ugodne blagdane i puno uspjeha, sreće i zdravlja u novoj 2018. godini!

Produžen rok za prijavu aktivnosti

Produžen rok za prijavu aktivnosti
Obaviještavamo sve kolegice i kolege psihologe da je rok za prijavu aktivnosti za sudjelovanje u Rijeci psihologije 2018. produžen do 15. siječnja 2018. godine.

Prijave aktivnosti za Rijeku psihologije 2018.

Prijave aktivnosti za Rijeku psihologije 2018.
Nismo se ni okrenuli, a pred vratima su Božić i Nova Godina.. Vrijeme leti, a za neke stvari to i nije tako loše. Kao npr. za Rijeku psihologije, jer.. stiže nam čak sedma po redu manifestacija koja će Rijeku i okolicu obogatiti brojnim i vrijednim spoznajama iz psihologije.

Opremljen kabinet za stručnu praksu EŠMM

Opremljen kabinet za stručnu praksu EŠMM
Članice organizacijskog odbora Rijeke psihologije 14. su rujna prisustvovale otvaranju novo opremljenog kabineta za stručnu praksu učenika s teškoćama u razvoju Ekonomske škole Mije Mirkovića. U sklopu ovogodišnje humanitarne akcije prikupljeno je 12.550,00 kn koje su u ožujku uručene ravnateljici škole, prof. reh. Lauri Grubišić.

Najuspješnija Rijeka psihologije iza nas – hvala vam!

Najuspješnija Rijeka psihologije iza nas – hvala vam!
Još jedna Rijeka psihologije je iza nas, i to najuspješnija do sada! Ovogodišnji program bio je najbogatiji do sada, prikupljen je najveći iznos u humanitarnoj akciji, u izvođenju programa sudjelovalo je najviše izvoditelja u odnosu na prethodne godine, a aktivnosti su bile odlično posjećene.

U humanitarnoj akciji prikupljeno 12 550,00 kn

U humanitarnoj akciji prikupljeno 12 550,00 kn
U humanitarnoj akciji koja je i ove godine bila nezaobilazni dio Rijeke psihologije prikupljeno je čak 12 550,50 kn. Sredstva su uručena ravnateljici Ekonomske škole Mije Mirkovića, prof. reh. Lauri Grubišić, 24. ožujka kada su učenici s teškoćama u razvoju te njihovi nastavnici i suradnici ugostili predstavnice Organizacijskog odbora.

Posljednji dan ovogodišnje manifestacije

Posljednji dan ovogodišnje manifestacije

Danas je posljednji dan humanitarne akcije Rijeke psihologije 2017. Posjetite prodajno-promotivni štand u Zapadnom trgovačkom centru i kupite privjesak, platnenu torbu, podmetače, straničnike, bedževe i druge predmete sa zanimljivostima iz psihologije. Sudjelujte u prikupljanju sredstava za opremanje kabineta za stručnu praksu učenika s teškoćama u razvoju Ekonomske škole Mijo Mirković, studenti psihologije vas čekaju od 12 do 20 sati. Više detalja potražite na www.rijekapsihologije.org.

Rijeka psihologije - vikend program

Rijeka psihologije - vikend program

 U sklopu Rijeke psihologije održat će se radionica o neurofeedbacku u koju se mogu uključiti roditelji djece s posebnim potrebama.  

Humanitarna akcija nastavlja se i danas, ali samo na lokaciji u Zapadnom trgovačkom centru u periodu od 12 do 20 sati. Kupite privjesak, platnenu torbu, podmetače, straničnike, bedževe i druge promo predmete i sudjelujte u prikupljanju sredstava za opremanje kabineta za učenike s posebnim potrebama Ekonomske škole Mijo Mirković. Više detalja o manifestaciji potražite na www.rijekapsihologije.org.

Kakva saznanja iz psihologije donosi petak?

Kakva saznanja iz psihologije donosi petak?

Psiholozi su danas za građane pripremili predavanja o ulozi obitelji i njenom nasljeđu u psihoterapiji i savjetovanju te o utjecaju emocionalnih problema na tjelesne tegobe i oboljenja. Je li interkulturalnost lakše izreći nego živjeti pokušat će se odgovoriti na radionici za građane. Osnovnoškolci mogu sudjelovati u radionici za prevenciju napada nad djecom, dok srednjoškolci mogu pokušati pronaći recept za sreću i poslušati nešto više o razlikama između muškaraca i žena. Za stručne suradnike u školama i psihologe na drugim radnim mjestima bit će predstavljen projekt „Tko je to u ogledalu?“, odnosno program prevencije poremećaja hranjenja kod adolescenata, a u radionici će moći iskusiti neke od aktivnosti koje se primjenjuju u programu prevencije poremećaja hranjenja kod mladića. Studenti se mogu pozabaviti svojom srećom sudjelovanjem u radionici, a održat će se i radionica s ciljem osnaživanja i pripreme za razgovor s poslodavcem.

Humanitarna akcija još uvijek traje. Potražite promotivne predmete na štandu na Korzu (od 10 do 17 sati) ili u ZTC-u (od 16 do 20 sati) i sudjelujte u prikupljanju sredstava za opremanje kabineta za učenike s posebnim potrebama Ekonomske škole Mijo Mirković. Svi detalji na www.rijekapsihologije.org.

Četvrti dan Rijeke psihologije

Četvrti dan Rijeke psihologije

Danas pozivamo građane da otkriju kako plesna terapija poboljšava učenje djece s posebnim potrebama i da saznaju je li put do izgaranja na poslu popločen dobrim namjerama. Srednjoškolci mogu sudjelovanjem u radionicama naučiti nešto o odgovornom ponašanju kada se radi o kupnji novog mobitela ili se mogu baviti pitanjem što znači voljeti, a mogu i zajedno s nastavnicima srednjih škola i građanima sudjelovati u tribini o ekološki odgovornom ponašanju. Roditelji osnovnoškolaca mogu saznati kako komunicirati s djetetom, dok se roditelji i odgajatelji pozivaju na predavanje o razvoju pozitivne slike o sebi kod djeteta. Koliko i zašto je važna uloga učeva u odgoju djeteta saznajte na predavanju za odgajatelje, stručne suradnike i roditelje. Nastavnici predmetne nastave osnovnih i srednjih škola mogu sudjelovati u radionici koja će odgovoriti na pitanje kako razvijati kreativnost djeteta. Zaposlenici Policijske uprave Primorko-goranske mogu doći na razgovor i informiranje s psihologom, a svoja vrata građanima otvara i Udruga Dira. O psihosocijalnim aspektima zaštite maloljetne djece u lokalnoj zajednici raspravljat će se na okruglom stolu za predstavnike i članove udruga za razvoj civilnog društva te predstavnike NGO. Roditelji vrtićke i školske djece mogu sudjelovati u radionici o terapeutskim pričama, dok se za roditelje budućih prvašića održava predavanje o pripremi djeteta za školu. Svi građani i studenti pozvani su i na znanstveni kafić i studentsku zabavu s temom „Mračna trijada“. Što je to mindfulness i kako ga primjenjivati u svakodnevnom životu građani mogu otkriti na današnjoj radionici.

Posjetite prodajno-promotivni štand Rijeke psihologije na Korzu (od 10 do 12) ili u ZTC-u (od 16 do 20 sati) na kojima možete sudjelovati u humanitarnoj akciji. Više detalja o samoj manifestaciji i programu potražite na www.rijekapsihologije.org.

U srijedu donosimo...

U srijedu donosimo...

U okviru Rijeke psihologije danas svoja vrata otvaraju Dnevni centar za rehabilitaciju Slava Raškaj, Dječji vrtić „Vladimir Nazor“ i Odsjek za Psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci. Srednjoškolci mogu sudjelovati u radionicama o nasilju u mladenačkim vezama i o ekološki odgovornom ponašanju, dok psiholozi i studenti psihologije mogu saznati nešto više o EuroPsy diplomi. Pozivamo građane i umirovljenike da poslušaju predavanje o Alzheimerovoj bolesti, a studente i srednjoškolce da započnu put istraživanja vlastitog identiteta na radionici „Tko sam ja? Tko si ti? Što smo mi?“. Roditelji mogu naučiti nešto više o emocijama djeteta te o važnosti ljubavi i povezujućem roditeljstvu i igri. Majke i kćeri u odrasloj dobi mogu se pozabaviti pitanjima ispunjenosti sv(oj)ih očekivanja, dok se građani mogu uključiti u radionicu o iluziji vremena ili poslušati predavanje o pronalaženju zadovoljstva i mira u današnjim životnim okolnostima. I danas razgovaramo o stresu, bavimo se komunikacijskim vještinama, a neki će imati priliku okusiti mindfulness.

Uključite se u humanitarnu akciju - potražite štand Rijeke psihologije na Korzu ili u ZTC-u, kupite neki od promotivnih predmeta sa zanimljivostima iz psihologije i doprinesite opremanju kabineta za učenike s posebnim potrebama Ekonomske škole Mijo Mirković. Svi detalji nalaze se na: www.rijekapsihologije.org.

Potekla je Rijeka psihologije..

Potekla je Rijeka psihologije..

Danas u sklopu Rijeke psihologije gospodarstvenici i poslodavci mogu saznati više o poduzetništvu, rukovođenju, sagorijevanju na poslu, zadržavanju „pravih“ zaposlenika, Executive Coachingu itd. na tradicionalnoj VI. Konferenciji „Psihologija za gospodarstvenike“. U brodogradilištu 3. MAJ održava se psihološko savjetovanje zaposlenika, a za volontere udruge UZOR organizirana je radionica u kojoj će se sudionici osnažiti za volonterski rad s mladima. Učenici četvrtog razreda osnovne škole zaplovit će morem osjećaja, a roditelji mogu poslušati predavanje o važnosti toga da kažu svojoj djeci „ne“. Građani mogu sudjelovati u radionicama o psihoterapiji plesom u radu s djecom i mladima, dok građani, studenti i srednjoškolci imaju priliku naučiti nešto o kritikama i njihovom utjecaju na međuljudske odnose. U sklopu otvaranja Rijeke psihologije, u HKD-u na Sušaku, održat će se predavanje o svrsi emocionalnih suza.

I ove godine možete se uključiti u humanitarnu akciju kupnjom promotivnih proizvoda na štandu Rijeke psihologije koji je postavljen na Korzu od 10 do 17 sati te u Zapadnom trgovačkom centru od 16 do 20 sati. Kupite privjesak, platnenu torbu, podmetače, straničnike, bedževe i druge promo predmete sa zanimljivostima iz psihologije. Više detalja o samoj manifestaciji i programu potražite na www.rijekapsihologije.org.

Ususret Tjednu psihologije..

Ususret Tjednu psihologije..
Tjedan psihologije nam se bliži, a kako bi nam odbrojavanje do početka Rijeke psihologije bilo zanimljivije, volonterke Psihološkog savjetovališta SSC-a pripremile su neke zanimljivosti iz psihologije.

Čestitka

        Čestitka

 Organizacijski odbor Rijeke psihologije želi vam ugodne blagdane te puno ljubavi, zdravlja, sreće, uspjeha, smjeha i veselja u 2017. godini!

Produžetak roka za prijave aktivnosti

Produžetak roka za prijave aktivnosti
Rok za prijave programskih aktivnosti koje će se održati u sklopu Rijeke psihologije 2017. produžen je do 15. siječnja 2017. godine.

Poziv izvoditeljima za prijavu aktivnosti

Poziv izvoditeljima za prijavu aktivnosti
Organizacijski odbor Rijeke psihologije poziva sve zainteresirane psihologe i psihologinje da se uključe u manifestaciju kako bi još jednom svojim sugrađanima pokazali širinu i zanimljivost psihologije!

Započele pripreme za Rijeku psihologije 2017.

Započele pripreme za Rijeku psihologije 2017.
Nismo se ni okrenuli, a već je stiglo vrijeme za pripremu nove Rijeke psihologije! U 10. tjednu psihologije, od 20 do 26. veljače 2017., ponovno ćemo razveseliti sve ljubitelje psihologije brojnim aktivnostima.