rijekapsihologije2017-bannerbezloga.jpg

Novosti

Čestitka

        Čestitka

 Organizacijski odbor Rijeke psihologije želi vam ugodne blagdane te puno ljubavi, zdravlja, sreće, uspjeha, smjeha i veselja u 2017. godini!

Produžetak roka za prijave aktivnosti

Produžetak roka za prijave aktivnosti
Rok za prijave programskih aktivnosti koje će se održati u sklopu Rijeke psihologije 2017. produžen je do 15. siječnja 2017. godine.

Poziv izvoditeljima za prijavu aktivnosti

Poziv izvoditeljima za prijavu aktivnosti
Organizacijski odbor Rijeke psihologije poziva sve zainteresirane psihologe i psihologinje da se uključe u manifestaciju kako bi još jednom svojim sugrađanima pokazali širinu i zanimljivost psihologije!

Započele pripreme za Rijeku psihologije 2017.

Započele pripreme za Rijeku psihologije 2017.
Nismo se ni okrenuli, a već je stiglo vrijeme za pripremu nove Rijeke psihologije! U 10. tjednu psihologije, od 20 do 26. veljače 2017., ponovno ćemo razveseliti sve ljubitelje psihologije brojnim aktivnostima.

Zahvale

Zahvale
Rijeka psihologije 2016. i sve njene pripremne i završne aktivnosti su iza nas! Stoga je došao trenutak da se zahvalimo svima koji su na bilo koji način doprinijeli njenoj realizaciji.

Rijeka psihologije svake godine sve posjećenija

Rijeka psihologije svake godine sve posjećenija
Danas u 12 sati održana je tiskovna konferencija na kojoj je predsjednica organizacijskog odbora Ines Jakovčić prezentirala rezultate Rijeke psihologije 2016. U 9. tjednu psihologije organizirano je ukupno 66 programskih aktivnosti na kojima je sudjelovalo 2200 građana. Svake godine posjećenost raste, što govori o zanimljivosti manifestacije i potrebi da Rijeka psihologije teče i dalje. U izvođenju aktivnosti sudjelovalo je 70 psihologa, 9 studenata psihologije i 13 stručnjaka drugih profesija, a u samu organizaciju bilo je uključeno i 55 studenata psihologije Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Posljednje aktivnosti ovogodišnje Rijeke psihologije

 Posljednje aktivnosti ovogodišnje Rijeke psihologije
U drugoj polovici ožujka održat će se zadnje tri aktivnosti Rijeke psihologije 2016. O moći priča, odnosno pričama i metaforama u savjetovanju studenti mogu čuti u radionicama koje su planirane za 23. i 30. ožujka s početkom u 18 sati, u učionici 403 Filozofskog fakulteta u Rijeci. Obavezne su prijave na aniksic@ffri.hr zbog ograničenog broja sudionika. Sljedeći utorak (22.03) s početkom u 12 sati studenti mogu poslušati i predavanje Ljudski potencijali u srcu kompanije -primjer Podravke. Predavanje će se održati na Filozofskom fakultetu u Rijeci u učionici 107.

Aktivnosti za studente u tjednu od 14. do 20. ožujka

Aktivnosti za studente u tjednu od 14. do 20. ožujka
U utorak (15. ožujka) s početkom u 17 sati u učionici 205 Filozofskog fakulteta u Rijeci Lahorka Jurčić će održati predavanje pod nazivom “Što mi poručuju snovi i kako mi mogu pomoći?“. Studenti psihologije mogu saznati kako je biti psiholog u Centru za socijalnu skrb od 14. do 17. ožujka od 12:30 nadalje, pri čemu je obavezna najava na mail martinadidovic@gmail.com.

Science caffe

Science caffe
U srijedu 9. ožujka održat će se znanstveni kafić studenata psihologije. Dođite u Tunel u 18 sati i u opuštenoj atmosferi saznajte predviđa li regresijska analiza bolje od gatanja iz kave, je li moguće završiti studij psihologije bez kofeina, ima li uopće smisla piti kavu poslije 19 h itd. Rijeka psihologije teče i u ožujku, ovaj puta u obliku večernjeg druženja uz studentska psihologijska izlaganja i psihopa(R)tologijsku zabavu koja slijedi.

Aktivnosti za studente u ožujku

Aktivnosti za studente u ožujku
Završio je još jedan Tjedan psihologije u kojem smo čuli brojne zanimljive teme iz različitih područja psihologije. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u radionicama, predavanjima i drugim aktivnostima Rijeke psihologije, kao i onima koji su se uključili u ovogodišnju humanitarnu akciju.

Najava za nedjelju

Najava za nedjelju
Građani mogu izmjeriti svoje sposobnosti pomoću CDR serije - instrumenta za mjerenje psihomotorike, kognitivnih i perceptivnih funkcija u Kontaktu. Još samo danas možete se uključiti u humanitarnu akciju za opremu Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka. Studenti psihologije čekaju vas na prodajno-promotivnom štandu na Korzu, ispred Hrvatske pošte, a u slučaju lošeg vremena u prostoru ZTC-a.

Najava za subotu

Najava za subotu
Danas će se u sklopu Rijeke psihologije održati prezentacija instrumenta za mjerenje psihomotorike, kognitivnih i perceptivnih funkcija, a u Vrbovskom predavanje o emocionalnoj inteligenciji. Umirovljenici i građani se pozivaju na predavanje o seksualnosti osoba starije životne dobi, odnosno izazovima i problemima kroz prizmu seksualnih orijentacija i rodnih identiteta. Na Korzu potražite štand Rijeke psihologije na kojem možete sudjelovati u humanitarnoj akciji kupnjom promotivnih predmeta sa zanimljivostima iz psihologije. U slučaju lošeg vremena štand će biti postavljen u prostoru ZTC-a. Više informacija o današnjim aktivnostima i manifestaciji potražite na www.rijekapsihologije.org.

Najava za petak

Najava za petak
Srednjoškolci se pozivaju na predavanje i predstavljanje rada Laboratorija za eksperimentalnu psihologiju Odsjeka za psihologiju te na predavanje i radionicu o važnosti lijepe riječi. Saznajte kako dobri ljudi postaju zli, kako nam funkcioniraju dnevni ritmovi i nešto više o akcijskim tehnikama u savjetovanju. Još nekoliko dana možete se uključiti u humanitarnu akciju Rijeke psihologije kupnjom magneta, bedža, straničnika, podmetača, privjesaka, bojanki, ekoloških torbi i jednokratnih kabanica sa zanimljivostima iz psihologije na štandu na Korzu od 10 do 17 sati.

Najava za četvrtak

Najava za četvrtak
Danas u sklopu Rijeke psihologije možete saznati o ulozi privrženosti u bliskim odnosima te o ulozi roditelja u moralnom razvoju djece. Potražite odgovor na pitanje zašto je danas teško biti roditelj, a na primjeru djevojke s Down sindromom saznajte kako se mogu koristiti vlastite snage za osnaživanje drugih.

Najava za srijedu

Najava za srijedu
Danas se održavaju dvije radionice za osnovnoškolce: „U ritmu“ i „Portić luka osjećaja – mislimo srcem“. Sudjelovanjem u radionicama i predavanjima građani mogu saznati što nam govore naši snovi, zatim o psihologiji tugovanja i putevima oporavka, preuzimanju odgovornosti za svoj život, pronalaženju smisla u teškim vremenima te geštalt terapiji.

Najava za utorak

Najava za utorak
Roditelji djece predškolske dobi danas mogu zaviriti u dječji svijet dolaskom na predavanje „Prozor u dječji svijet“, a sudjelovanjem na radionici u Cresu mogu saznati kako biti roditelj danas. Roditelji osmaša i maturanata pozivaju se na profesionalnu orijentaciju i savjetovanje za roditelje i djecu pri upisu u srednju školu i na fakultet, dok odgajatelji djece predškolske dobi mogu čuti kako pomoći djetetu u procesu tugovanja.

Najava za ponedjeljak

Najava za ponedjeljak
Danas u sklopu Rijeke psihologije gospodarstvenici i poslodavci mogu saznati više o psihološkom osnaživanju zaposlenika, pogledu na radno mjesto u budućnosti, emocionalnoj inteligenciji i radnoj uspješnosti, odabiru zaposlenika, coachingu, treningu percepcije za pomorce, upravljanju kadrovima u malim i srednjim poduzećima te izgradnji odnosa u uspješnoj poslovnoj suradnji.

Službeno najavljena peta Rijeka psihologije

Službeno najavljena peta Rijeka psihologije
Jutros je održana konferencija za novinare na kojoj su Ines Jakovčić i Lorena Zec, članice Organizacijskog odbora predstavile ovogodišnju Rijeku psihologije. Šezdesetak radionica, predavanja i drugih aktivnosti, 38 mjesta održavanja aktivnosti, preko sedamdeset psihologa uključenih u izvođenje programa, četrdesetak volontera uključenih u organizaciju manifestacije i pregršt tema o kojima će se govoriti u tjednu od 15. do 21. veljače, kratki je sažetak pete Rijeke psihologije.

Humanitarna akcija

Humanitarna akcija
I ove godine Rijeka psihologije ima humanitarni karakter. Vrijedni i kreativni studenti psihologije Filozofskog fakulteta u Rijeci ručno su izradili brojne straničnike, bedževe, privjeske, magnete i podmetače sa zanimljivostima iz psihologije koje možete kupiti na prodajno-promotivnom štandu na Korzu (ispred Hrvatske pošte) od ponedjeljka do nedjelje od 10 do 17 sati.

Najavljen 9. tjedan psihologije u Hrvatskoj

Najavljen 9. tjedan psihologije u Hrvatskoj
Hrvatsko psihološko društvo pozvalo je sve kolegice i kolege psihologe da se uključe u obilježavanje Tjedna psihologije u Hrvatskoj (http://www.psihologija.hr/tjedan-psihologije.html). Po deveti put psihologija će sedam dana biti jedna od važnijih tema u brojnim gradovima i mjestima u Hrvatskoj. U Rijeci smo aktivnosti objedinili u našu Rijeku psihologije, a ako još niste, svakako pogledajte bogati ovogodišnji program (http://www.rijekapsihologije.org/program).

Bogati program Rijeke psihologije 2016.

Bogati program Rijeke psihologije 2016.
Dragi ljubitelji psihologije, s veseljem vas obavještavamo da su i ove godine vrijedni kolegice i kolege pripremili bogat i zanimljiv program. U Tjednu psihologije čeka vas šezdesetak aktivnosti iz različitih područja psihologije, a detalje ćete uskoro moći pročitati i na našim web stranicama. Ovim putem se zahvaljujemo svim izvoditeljima programskih aktivnosti koji su svojom prijavom postali dio još jedne Rijeke psihologije.

Sretna Nova 2016 godina

Sretna Nova 2016 godina
Dragi ljubitelji psihologije, želimo vam sretnu i uspješnu Novu 2016. godinu! Neka bude ispunjena lijepim stvarima, pozitivnim događajima i sretnim trenutcima koje ćete podijeliti s dragim ljudima! Mi se veselimo što ćemo podijeliti s vama još jednu Rijeku psihologije koja će uskoro poteći našim gradom! Program započinje 15. veljače, a do tada pratite naše stranice i Facebook profil!

Počele pripreme za Rijeku psihologije 2016.


    Počele pripreme za Rijeku psihologije 2016.
U tijeku su pripreme za još jednu bogatu i zanimljivu Rijeku psihologije. Kolegice i kolege psiholozi smišljaju što će 2016. godine podijeliti s vama iz svoje škrinjice znanja i vještina, a studenti psihologije Filozofskog fakulteta u Rijeci vrijedno izrađuju promotivne predmete koje ćete moći kupiti na našim prodajno-promotivnim štandovima.

U Forticu stigli televizori

U Forticu stigli televizori
Kao i svake godine, Rijeka psihologije je i 2015. imala humanitarni karakter. Prodajom promotivnih predmeta na štandovima i donacijama naših građana prikupljena su sredstva za Centar za rehabilitaciju Fortica, koja su uručena ravnateljici Fortice, gđi. Vesni Đujić.

Uručena sredstva ravnateljici Fortice

Uručena sredstva ravnateljici Fortice
Na tiskovnoj konferenciji održanoj 13. ožujka 2015. u Ri-infu sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji su uručena ravnateljici Centra za rehabilitaciju Forica, Kraljevica. Prikupljeno je ukupno 6.830,00 kn koje će biti utrošene za nabavku najmanje dva televizora budući da se u Fortici obnavljaju kutak za roditelje i dnevni boravak, izvijestila je novinare ravnateljica Vesna Đujić.

„Ja ili vrijeme – pitanje je sad?!“ – predavanje za studente

„Ja ili vrijeme – pitanje je sad?!“ – predavanje za studente
Sljedeći tjedan, u srijedu (11. ožujka 2015.) s početkom u 18 sati održat će se predavanje o vještinama organizacije vremena „Ja ili vrijeme – pitanje je sad?!“. Svi studenti koji žele saznati kako se bolje organizirati i efikasnije trošiti svoje vrijeme trebaju izdvojiti oko sat i pol svoga vremena i pojaviti se u prostoriji 003 Građevinskoga fakulteta u Rijeci (na Kampusu na Trsatu). Ovim predavanjem završavaju sve aktivnosti ovogodišnje Rijeke psihologije, a mi se zahvaljujemo svima koji su nas pratili i podržali na bilo koji način. Vidimo se dogodine!

Radionica za studente: „Ispuni svoj životopis i pronađi posao s lakoćom“

Radionica za studente: „Ispuni svoj životopis i pronađi posao s lakoćom“
Kao što smo već najavili, neke aktivnosti Rijeke psihologije namjenjene studentima održat će se u ožujku. Već sljedeći tjedan, točnije 03. ožujka 2015. (utorak) u 17 h u predavaonici Filozofskog fakulteta u Rijeci F-403 održat će se radionica „Ispuni svoj životopis i pronađi posao s lakoćom“. Ovim putem pozivamo sve studente koji žele naučiti dobro napisati svoj životopis te kako se dobro predstaviti i pripremiti za intervju za posao da sudjeluju u ovoj besplatnoj radionici. Prijave se primaju do 02. ožujka 2015. do 15 h na e-mail adresu: marija.grundler@uniri.hr

Kako je prošla Rijeka psihologije 2015. (video)

Kako je prošla Rijeka psihologije 2015. (video)
Četvrta Rijeka psihologije je službeno završila 22. veljače. Na programu su bile pedeset i tri aktivnosti, koje je pedeset i devet psihologa i izvoditelja drugih struka održalo na trideset i sedam lokacija. Neke od zanimljivih zbivanja posjetila je i kamera portala Moja Rijeka.

Aktivnosti nakon Tjedna psihologije

Aktivnosti nakon Tjedna psihologije
Iako je Tjedan psihologije iza nas, mi u rukavu imamo još nekoliko aktivnosti. 25. veljače roditelji, odgajatelji i djeca DV „Poneštrica“ uputit će se „malim stopama do zdravlja“ kroz zajedničko vježbanje. Studenti mogu saznati kako se bolje organizirati, kako napisati kvalitetan životopis i prijavu za posao, te kako se što bolje prirediti za posao, a datume održavanja pratite na našim stranicama i na oglasnim pločama fakulteta.

Što poslušati u petak?

Što poslušati u petak?
Da psiholozi nisu samo ozbiljni, dokazuje i današnja radionica smjeha kao i zabava koju nam pripremaju studenti psihologije u Riveru uz temu „Privlačnost“. Građani i studenti mogu saznati nešto više o čudesnom razvoju djeteta u prvoj godini života, žene različite životne dobi mogu poslušati predavanje na temu što sve žena jest. Odgovore na pitanja zašto smo netolerantni prema drugim grupama i koji je to drugi mozak našeg tijela poslušajte na današnjim zanimljivim predavanjima. U humanitarnu akcoju možete se uključiti još samo nekoliko dana, štandovi na Korzu i u ZTC-u otvoreni su i preko vikenda!